DSVSA Satu Mare | Un nou focar de pestă porcină africană în județ

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În această perioadă, conform programului de activitate stabilit, inspectorii DSVSA Satu Mare au verificat exploatații profesionale și non profesionale de animale, condițiile de biosecuritate, zoo igienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide.

În urma acestor activități, inspectorii DSVSA Satu Mare au identificat un nou caz de pestă porcină africană în localitatea Turț.

”În această săptămână a fost diagnosticat și confirmat un focar de Pestă Porcină Africană, în localitatea Turț, într-o exploatație non profesională din județului nostru”, a transmis DSVSA Satu Mare.

Pe parcursul anului 2022, din 3 mistreți găsiți morți, în Fondurile de Vânătoare – 1 este pozitiv, iardin cei 240 mistreți împușcați în 49 Fonduri de Vânătoare,38 mistreți au fost pozitivi, iar 202mistreți negativi,în urma examenelor specifice de laborator.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii