davis banner
25 de copii de la o grădiniță din Carei au ajus la spital cu probleme digestive, șapte dintre ei fiind internați. Inspectorii DSV Carei nu au constatat nicio neregulă Foto cu titlu de prezentare

25 de copii de la o grădiniță din Carei au ajus la spital cu probleme digestive, șapte dintre ei fiind internați. Inspectorii DSV Carei nu au constatat nicio neregulă

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În data de 07 septembrie 2022, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 Carei, de pe str. Agrara, s-au înregistrat mai multe cazuri de vărsături și diaree. 

Șapte copii sunt internați la spital cu aceste simptome. Mâncarea se prepară la Grădinița cu Program Prelungit  nr. 1 Carei, str. Progresului, de unde se distribuie la două gradinițe (la Grădinița cu Program Prelungit  nr. 5 Carei, respectiv  la Grădinița cu Program Prelungit  nr. 1 Carei).

După sesizarea doamnelor educatoare de la la Grădinița cu Program Prelungit  nr. 1 Carei, de pe str. Agrara, în data de 7 septembrie 2022 a fost demarată o anchetă internă pentru a afla motivul care a cauzat îmbolnăvirea copiilor.

”Din datele oferite de conducerea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 1 Carei, rezultă că doar la structura respectivă sunt copii bolnavi. În cursul zilei de 7 septembrie 2022 și în dimineața zilei de 8 septembrie, în clădirea de pe str. Progresului s-a realizat uncontrol de la Direcția Sanitar-Veterinară Carei, însă nu s-a constatat nicio neregulă. 

Conducerea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 1 Carei a făcut o sesizare în acest sens și la Direcția Sanitar-Veterinară Satu Mare. 

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a demarat o anchetă în acest caz, astfel o echipă de inspectori se află la fața locului”, a transmis IȘJ Satu Mare. 

 

De asemenea, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a participat astăzi, alături de prefectul Radu Roca, la controlul efectuat la Grădinița cu Program Prelungit nr.1 din Carei, după ce un număr de 25 de copii s-au prezentat la spital cu probleme digestive, șapte dintre ei fiind internați.

”Este regretabil acest incident înregistrat chiar la început de an școlar. Din fericire, niciunul dintre copii nu este în stare foarte gravă. Consider că ar trebui să nu tragem concluzii pripite, să așteptăm rezultatul anchetei derulate de instituțiile abilitate. În funcție de rezultatul acestei anchetei, vom lua lua măsurile care se impun”, a declarat primarul Careiului, Eugen Kovacs.

Ancheta este efectuată de inspectori ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Școlar Județean.

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 a fost închisă până la finalizarea anchetei.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii