Crescători de animale din Acâș, Culciu Mare și Craidorolț sancționați de DSVSA

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În această săptămână, conform programului de activitate stabilit, inspectorii DSVSA Satu Mare au efectuat 93 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare.

Au fost verificate exploatații profesionale și non profesionale de animale, condițiile de biosecuritate, zoo igienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide. 

În urma acestor controale aufost aplicate trei sancțiuni contravenționale unor crescători de animale. Un crescător de animale din Acâș a fost amendat cu 1.200 lei pentru cumpărarea a șase capete suine fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor în vigoare, iar doi crescători particulari de animale din localitățile Culciu Mare și Craidorolț au primit avertismente pentru neanunțarea în termen legal a medicului veterinar oficial despre apariția unor evenimente în gospodăriile populației și nedeclararea în termenul legal a produșilor nou obținuți prin fătare. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii