davis banner

Crescători de animale din Gherța Mică, Turț, Racșa, Homorod și Batarci sancționați de inspectorii DSVSA Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectorii DSVSA Satu Mare au sancționat contravențional cinci crescători de animale din Gherța Mică, Turț, Racșa, Homorod și Batarci. 

Astfel, a fost sancționat cu amendă în valoare  totală de  1.600 lei un crescător de animale din localitatea Gherța Mică,  pentru introducerea în exploatația existentă a unor animale fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor în vigoare.
Alți patru crescători particulari de animale din Turț, Racșa, Homorod și Batarci au fost sancționați cu avertisment –   pentru neanunțarea în termen legal a medicului veterinar oficial despre apariția unor evenimente în gospodăriile populației și nedeclararea în termenul legal a produșilor nou obținuți prin fătare.
În această săptămână, conform programului de activitate stabilit, au fost verificate exploatații profesionale și non profesionale de animale, condițiile de biosecuritate, zoo igienă și de bunăstare a animalelor, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide.

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii