davis banner

Apaserv a lucrat, dar a și stricat. Case din Turț afectate de lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, mai multe case din Turț au fost afectate de alunecările de teren cauzate de efectuarea lucrărilor de extindere a rețelei de apă și canalizare din comună. 

Conform unui comunicat de presă transmis azi de Prefectura Satu Mare, pe perioada  executării acestor lucrări au fost afectate patru locuințe din Turț, respectiv au apărut crăpături în ziduri și fundații. 
Astăzi, la solicitarea primarului comunei Turț, prefectul Radu Roca a convocat o ședință de lucru la care au participat subprefectul Romeo Pop, directorul general al Apaserv Ioan Leitner, inspectorul-șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Satu Mare Angel Bustan și reprezentantul companiei care execută lucrările de apă și canalizare în Turț.  
Conform expertizei dispusă de ISC, afectarea locuințelor putea fi produsă de lucrările de săpături executate pentru introducerea rețelelor utilitare în zonă. Deoarece există indicii că întreaga zonă este predispusă la apariția alunecărilor de teren, deci problema este mult mai  complexă, s-a decis că este necesară o altă întâlnire la care vor participa experți în studii geologice, atât din partea executantului lucrărilor cât și ai autorității locale pentru a stabili un plan de lucru pentru studiile geodezice ale zonei, pentru a se clarifica modul de producere a fenomenului care a afectat  cele patru gospodării. 
Prefectul a dispus o nouă întâlnire vineri, 20 ianuarie, la Instituția Prefectului.
 
sursa: Instituția Prefectului județul Satu Mare

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii