Nereguli la operatorii de produse ambalate. Garda de mediu a aplicat amenzi de 134.000 lei 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat în luna februarie a acestui an un număr total de 92 de acțiuni de inspecţie și control.

O inspecție planificată pentru verificarea stadiului de realizare a planului pentru menținerea calității aerului din județ, precum și 91 de inspecții neplanificate:
  • 20 de inspecţii pentru verificarea modului de respectare a condiţiilor impuse în actele de reglementare;
  • 2 controale în urma autosesizării Gărzii Naționale de Mediu;
  • 10 inspecţii pentru rezolvarea unor reclamaţii;
  • 2 inspecţii dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu;
  • 57 de inspecții cu alte autorități;
În urma acestor controale au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 134.000 lei. Nu au fost aplicate sancțiuni complementare și nici nu au fost identificate fapte care fac obiectul legislației penale.
În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate.
Principalele acțiuni de inspecție au vizat verificarea modului de respectare a prevederilor din autorizațiile de mediu, la operatori care introduc pe piața națională produse ambalate. De asemenea au fost efectuate acțiuni de verificare la PTF Petea în colaborare cu Poliția de Frontieră, privind legalitatea transferurilor de deșeuri, precum și cu OPC Satu Mare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii