Incendiile de vegetație iau amploare. Peste 40 de hectare de vegetație uscată au ars de la începutul acestui an

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Incendiile de vegetație iau amploare. Peste 40 de hectare de vegetație uscată au ars de la începutul acestui an.

În contextul informării transmise de către Administrația Națională de Meteorolgie conform căreia, începând din această seară, 1 aprilie, ora 20:00, județul Satu Mare se va afla sub incidența atenționării meteorologice Cod Galben și Cod Portocaliu ce vizează intensificări ale vântului și vijelii, valabilă până marți seară, 2 aprilie, ora 22:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare dorește să atragă atenția populației despre riscul izbucnirii și răspândirii focarelor de ardere a vegetației uscate.
Pompierii atrag atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile poate avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar a vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase, dacă se manifestă aproape de case, de operatori economici, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.
Pompierii transmit un apel către populaţie: să respecte interdicţiile privind focul deschis, mai ales în această perioadă când flăcările sunt favorizate de condiţiile meteorologice.
Totodată, le reamintim cetățenilor faptul că nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderii miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase constituie contravenţie şi se sancţionează conform legii.
Echipajele de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare au fost solicitate de la începutul acestui an și până în prezent, pentru lichidarea a 15 incendii de vegetație uscată în urma cărora a fost afectată o suprafață de aproximativ 40 de hectare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii