alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews
ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (8-21 aprilie) Foto: Mango - fresh and creative

ANM | Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (8-21 aprilie)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (8-21 aprilie).

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

TRANSILVANIA

În primele 3 zile de prognoză maximele vor fi în creștere, cu medii de la 24 la 26 de grade, apoi, până în 15 aprilie vor avea variații între 20 și 24 de grade, după care vor scădea semnificativ la 16 grade în următoarele două zile și se vor redresa ușor spre finalul intervalului de prognoză, la 18 grade mediat regional. Temperaturile minime vor varia între medii de 2 și 8 grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 9 și 10 aprilie și din nou între 18 și 21 aprilie.
Va ploua pe arii restrânse și în general slab, cu o probabilitate mai mare din 14 aprilie.
 

MARAMUREȘ

Vremea se va încălzi în primele trei zile de prognoză, cu medii ale maximelor de la 22 la 26 de grade și ale minimelor de la 6 la 10 grade. După această data vor urma două episoade de răcire, unul în zilele de 12 și 13 aprilie și celălalt, care va fi semnificativ, în intervalul 16...19 aprilie, astfel că, mediat regional, valorile diurne vor varia între 12 și 22 de grade, iar cele nocturne între 4 și 8 grade.
Probabilitatea de ploaie va deveni ridicată după data de 16 aprilie și până la finalul intervalului.

 

LA MUNTE

Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în prima săptămână, chiar dacă vor fi variații termice de la o zi la cealaltă, astfel încât mediile acestora se vor încadra, la maxime, între 12 și 16 grade, iar la minime între 2 și 6 grade. După data de 15 aprilie se va răci accentuat, cu maxime ce vor ajunge la 6 grade mediat regional și minime la -2 grade.
Probabilitatea ca precipitațiile să se manifeste cu caracter local va fi mai ridicată după data de 17 aprilie.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii