O plângere penală și amenzi în valoare de 15.000 lei aplicate de Garda de Mediu Satu Mare în luna august

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pe parcursul lunii august 2024, Comisariatul Județean Satu Mare al Gărzii Naționale de Mediu a efectuat un număr total de 110 acțiuni de inspecţie și control. Comisarii sătmăreni au avut o inspecție planificată  privind conformarea sistemelor individuale adecvate pentru apele uzate, precum și 109 de inspecții neplanificate:

  •  2 inspecții pentru verificarea respectării condițiilor stabilite prin actele de reglementare;

  • 13 inspecţii pentru rezolvarea unor reclamaţii;

  •  o inspecție urmare a autosesezării comisarilor

  • 20  inspecţii dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu;

  • 73 de inspecții cu alte autoritati.

În urma acestor controale au fost constatate neconformități pentru care au fost  aplicate trei sancţiuni contravenţionale principale, în valoare totală de 15.000 lei. Întruna din situații privind fapte de o gravitate mai mare, s-a înaintat organelor de urmărire penală, o plângere. În toate situațiile, pe lângă acțiunile coercitive amintite, comisarii au stabilit măsuri cu termen pentru remedierea deficiențelor constatate.

Principalele acțiuni de inspecție au vizat, conform tematicii dispuse de Comisarul general, verificarea modului de implementare şi funcţionare a Sistemului de garanţie – returnare la comercianţi, conform atribuților ce revin instituției noastre , stabilite de H.G. nr. 1074/2021. În această perioadă, o resursă importantă a fost alocată soluționării sesizărilor venite din partea populației. O altă parte însemnată a inspecțiilor desfășurate au fost cele de verificare la PTF Petea în colaborare cu Poliția de Frontieră, privind legalitatea transferurilor de deșeuri, respectiv la PTF Halmeu împreună cu Biroul Vamal din cadrul ANAF.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii