Exploatații non profesionale din Gherța Mică, Bixad și Botiz amendate cu 4.800 de lei

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspectorii DSVSA Satu Mare au sancționat cu amendă patru exploatații non profesionale și cu avertisment 11 exploatații non profesionale.

Astfel, în urma controalelor au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de  4.800 lei -  dintre care 4 sancțiuni contravenționale în  exploatații non profesionale din localitățile Gherța Mică (2 x  1.200 lei), Bixad (1 x  1.200 lei) și Botiz (1 x 1.200 lei) și 11 avertismente pentru 11 exploatații non profesionale din localitățile – Turț  (3), Gelu (2), Gherța Mică (2), Batarci (2), Cămârzana (2) pentru - vânzarea sau înstrăinarea în orice mod a animalelor fără documentele prevăzute de legislația sanitară veterinară în vigoare și pentru nepredarea mărcilor de identificare auriculară/crotaliilor și/sau a pașapoartelor în cazul bovinelor, de la animalele sacrificate sau moarte.
Medicii veterinari au efectuat un număr de 79 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare. 
Au fost verificate exploatații profesionale și non profesionale de animale, depozite de cereale și furaje, cabinete sanitare veterinare, farmacii veterinare, urmărindu-se  condițiile de bio securitate, zoo igienă și de bunăstare a animalelor, în direcția depistării timpurii a P.P. Africane, Influenței Aviare, P.M. Rumegătoare, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante, dezinsectante și raticide.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii