NU violenţei împotriva femeilor!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
La data de 25 noiembrie 2016 se celebrează Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei Împotriva Femeilor.
Cu această ocazie, DSP Satu Mare își exprimă sprijinul persoanelor afectate de acest fenomen, precum şi atrage atenţia întregii societăţi asupra problemei şi a consecinţelor acestuia. Considerăm necesară conştientizarea populaţiei asupra faptului că violenţa împotriva femeilor este un comportament dezagreabil, inacceptabil şi deviant.
Violenţa împotriva fetelor şi femeilor este violarea drepturilor omului.
Pe plan mondial, una din trei femei este agresată fizic sau sexual. Fenomenul are impact negativ asupra multor domenii, frânează combaterea sărăciei, lupta împotriva HIV/SIDA şi a altor infecţii, subminează pacea şi securitatea socială. Însă, şi mai important, violenţa împotriva femeilor otrăveşte atmosfera familiei, împiedică dezvoltarea spirituală normală a tinerilor de ambele sexe, deoarece duce la formarea unor concepţii şi atitudini total greşite. Agresiunea nu este un mijloc de educare nici măcar cu copiii: în loc să corecteze comportamentul, stârneşte supărare, frustrare şi ură; umileşte fără să recunoască acele calităţi ale victimei care de fapt tocmai ar putea servi ca resurse pentru a-şi îmbunătăţi comportamentul, pentru a adăuga valori pozitive în dezvoltarea personalităţii.
Violenţa împotriva femeilor este evitabilă! Prevenţia prin educaţie este posibilă şi esenţială. La iniţiativa poliţiei locale, în colaborare cu mai multe instituţii, în judeţul Satu Mare, în perioada octombrie 2016 – martie 2017 se derulează o campanie de informare-comunicare împotriva violenţei sexuale, punându-se accent şi pe educaţia cu privire la sănătatea reproducerii. Dorim ca tinerii să înţeleagă că nimeni nu-şi poate construi propria fericire pe suferinţa altor persoane, şi relaţiile interumane au la bază comunicarea şi respectul reciproc, nu umilirea şi agresiunea. Victimele trebuie să înveţe să ceară ajutor, să conştientizeze că au scăpare din aceste situaţii, să conştientizeze că fenomenul nu este păcatul şi ruşinea lor ci a agresorilor, iar aceştia din urmă încalcă legea şi pot fi pedepsiţi. Pedepsele însă nu rezolvă în sine atitudinile greşite: chiar şi agresorii au nevoie de consiliere, educare, comunicare pentru a se schimba, pentru a deveni nişte oameni mai buni.
O familie închegată în care domină iubirea este formată din membri care se respectă între ei, îi acceptă pe ceilalţi chiar cu micile defecte şi cu felul de a fi, de a gândi câteodată altfel; ştiu să ierte, să iubească necondiţionat; ştiu să rezolve problemele împreună, comunicând, colaborând şi căutând mulţumirea, fericirea tuturor membrilor.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii