davis banner
Un nou protest împotriva amnistiei și grațierii, la Satu Mare Foto: Valentin Păduraru

Un nou protest împotriva amnistiei și grațierii, la Satu Mare

Sătmărenii au ieșit azi din nou în stradă pentru a protesta împotriva celor două ordonanțe care vizează dezincriminarea unor infracțiuni și grațierea.
La fel ca duminica trecută, cei prezenți și-au exprimat nemulțumirea printr-un protest, de această dată în centrul orașului, în pasajul Corneliu Coposu.
Peste 100 de persoane s-au prezentat și în această seară pancarte pe care au lansat mesaje anti amnistiei și grațiere precum și mesaje împotriva partidului de Guvernare și a președintelui acestuia, Liviu Dragnea.
La nivelul județului Satu Mare, 13% dintre deținuții încarcerați în Penitenciarul Satu Mare ar beneficia de proiectul de grațiere. Este vorba despre 63 din totalul de 505 deținuți încarcerați în Penitenciarul Satu Mare care ar putea fi eliberați, potrivit proiectului Ordonanței de urgență privind grațierea. Aceștia au săvârșit infracțiuni la OUG 195/2002 republicata privind circulatia pe drumurile public (conducere fără permis), furt și abandon de familie. De asemenea, se încadrează cei care riscă 5 ani de închisoare, fie cu executare, fie cu suspendare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii