Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
”Groapa lui Gyuszi” și Grădina Romei, pericole pentru copii. Va deschide Primăria terenurile de sport ale școlilor, luând exemplul Clujului? Foto: Satu Mare News

”Groapa lui Gyuszi” și Grădina Romei, pericole pentru copii. Va deschide Primăria terenurile de sport ale școlilor, luând exemplul Clujului?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Ne aflăm la mijlocul vacanței de vară, iar spațiile de joacă frecventate cel mai adesea de copii, ”Groapa lui Gyuszi” și Grădina Romei, sunt adevărate pericole publice.
Dacă Grădina Romei este închisă începând de azi, Groapa lui Gyuszi este ”deschisă” însă se află într-o stare avansată de degradare, reprezentând un adevărat pericol pentru cei care o traversează.
Așadar, rămâne ca Primăria Satu Mare să găsească soluții/spații pe perioada vacanței unde toții copiii să aibă acces. Spre exemplu, toate terenurile de sport ale școlilor din Cluj-Napoca sunt deschise pentru elevi pe perioada vacanței. Mai mult, primarul Clujului, Emil Boc, i-a atenționat pe directorii de școli să le țină deschise, în caz contrar, aceștia vor fi demiși.
„Am trimis la începutul lunii iulie o înştiinţare oficială, împreună cu ISJ Cluj, tuturor directorilor de şcoli şi i-am atenţionat că există o hotărâre a Consiliului Local Cluj-Napoca din 2009 care îi obligă să menţină curţile şcolilor deschise pe perioada vacanţei de vară, pentru elevi. Primăria a investit câteva milioane de lei în asfaltarea curţilor şcolilor în acest an şi în dotarea cu mobilier pentru diverse sporturi. Nu este niciun argument pentru ca aceste curţi să nu fie deschise. Lucrurile se mişcă în direcţia bună, dar nu suficient de rapid. Voi discuta cu şeful ISJ Cluj să trecem la sancţiuni, directorii care nu se vor conforma vor fi demişi din funcţie. Cine nu respectă o HCL şi este plătit din bani publici nu cred că mai poate ocupa o asemenea funcţie”, a precizat primarul Emil Boc, pentru Mediafax.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card