Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Adrian Albu, președinte PNL Satu Mare: ”Dacă chiar te freacă-n cu*”

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Albu, și viceprimar al municipiului Satu Mare, se comportă de câteva luni cu o parte dintre ziariști ca un ”adevărat ales”, cu toate că niciun sătmărean nu i-a dat girul prin vot. 

Azi, în cadrul conferinței de presă organizată de primarul Kereskenyi Gabor, în cadrul căreia s-a făcut anunțul cu privire la începerea lucrărilor la centura de ocolire a Sătmarului și a podului peste Someș, la întrebarea firească a jurnalistului satumarenews.ro: ”Există o listă cu numele persoanelor care vor fi despăgubite? Unde o găsim?”, Albu s-a înegrit și a ridicat vizibil tonul.

Mai mult, la finalul conferinței de presă, în momentul în care jurnalistul satumarenews.ro  a dat să iasă din sală, Albu l-a întrebat în gura mare: ”Dacă chiar te freacă-n cu* să știi lista...”.

Cu alte cuvinte, e evident că nu și-ar dori o eventuală ”forare” printre numele persoanelor ce dețin teren pe locul unde se va construi centura.

Nici n-am făcut-o ”la sânge”. Ne-am aruncat doar o privire... Și, la o primă citire, am observat că, dintre cei 436 de proprietari înscriși pe listă, sunt 21 de ”proprietari neidentificați” pe care statul român ar urma să îi despăgubească cu suma de circa 900.000 lei. 

Mai precis, unul dintre ”proprietarii neidentificați” care deține 1812 mp teren arabil în municipiul Satu Mare ar urma să primească de la statul român 326.160 lei. Un alt ”proprietar neidentificat” care deține 11140 mp teren arabil în municipiul Satu Mare ar urma să primească 167.100 lei. Un alt ”proprietar neidentificat” care deține 847 mp teren arabil în municipiu ar urma să primească de la statul român 170.460 lei, în timp ce un proprietar ”identificat”,  care deține 926 mp de teren arabil, tot în municipiul Satu Mare, urmează să primească doar... 5.000 lei.

Pe de altă parte, printre numele celor ce urmează să fie expropriați se numără fostul prefect Radu Bud care deține 2617 mp de teren arabil pentru care statul îl va despăgubi cu suma de 34.021 lei.

Lista cu cei care vor urma să ia bani de la statul român în urma procedurii de expropriere a terenurilor pe care va urma să fie construită centura de ocolire a municipiului Satu Mare numără 436 de proprietari (fiind incluși toți cei care dețin un teren pe traseul centurii, respectiv în localitățile Satu Mare, Ardud și Botiz).

Prețurile oferite de stat pentru teren sunt mult sub prețul pieței, media oferită pentru o arie de teren intravilan în municipiul Satu Mare fiind de 10 euro, în timp ce la vânzare liberă o astfel de suprafață are un preț mediu cuprins între 600 și 1000 de euro.

Ca suprafață, este vorba de peste 950.645 mp de teren, care însumează 18.528.569 lei, bani care vor ajunge la proprietari, persoane fizice, persoane juridice sau instituții ale statului.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii