Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Directorul DSVSA Satu Mare: Focarul de la Gherța Mare, în procedură de stingere

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La această dată, pe teritoriul județului Satu Mare există șapte focare confirmată de pestă porcină africană. Este vorba despre patru focare la Bocicău, două la Tarna Mare și un focar la Gherța Mare.

Directorul executiv al DSVSA Satu Mare, Nicolae Dumuța, a declarat pentru satumarenews.ro că, în ceea ce privește focarul de la Gherța Mare, DSVSA se află în procedură de stingere, lucru ce se va concretiza în cursul săptămânii viitoare.

Totodată, au fost declarate stinse cinci focar de pestă porcină africană în trei localități din județ.
”DSVSA Satu Mare a reușit acest lucru și datorită sprijinului autorităților locale și a înțelegerii cetățenilor din localitățile afectate pentru respectarea măsurilor drastice impuse, având în vedere gravitatea acestei boli. Evoluția bolii este în permanent monitorizată prin examene clinice de laborator”, se arată într-un comunicat al DSVSA satu Mare.
DSVSA reamintește crescătorilor și deținătorilor de suine că în cazul apariției unui nou focar de pestă porcină africană, porcii se ucid numai în exploatația unde există focarul de boală.
”Acțiunile autorităților și a DSVSA Satu Mare sunt conjugate și se întreprind pentru a gestiona eficient focarele de boală, pentru a lichida cât mai rapid focarele existente și pentru a împiedica difuzarea în teritoriul acestei boli. Facem precizarea că pestă porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni. Acest virus are însă impact la nivel social din punct de vedere economic”, potrivit aceleiași surse.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii