alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

La Carei se înființează o școală cu predare în limba germană

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Forumul Democrat German (FDG) dorește să înființeze o școală cu predare în limba germană în sediul Centrului Cultural German din municipiul Carei. 

  • ”Au inceput lucrările la Centrul Cultural German din Carei. Vom reabilita această clădire istorică. Am fost împreună cu președintele FDG Oradea, Arnold Theiss, la fața locului pentru a vedea stadiul lucrărilor. Sperăm ca anul viitor să inaugurăm această locație”, se arată într-o postare pe Facebook a deputatului minorității germane în Parlamentul României, Ovidiu Ganț.

În sediul Centrului Cultural German va funcționa o școală cu predare în limba germană, a declarat președintele Forumului Democrat German – filiala Carei, Johan Muller. ”Mai avem mult de lucru la acel imobil. Anul acesta am schimbat acoperișul și am schimbat o parte din ferestre. Ritmul lucrărilor depinde de finanțările pe care le vom obține”, a declarat președintele Johan Muller.

Imobilul, situat pe strada Culturii din municipiul Carei, a fost cumpărat de fosta asociație a germanilor din localitate în perioada interbelică, în jurul anilor ’30. După instalarea regimului comunist, imobilul a fost naționalizat. Clădirea a fost retrocedată Forumului Democrat German în urmă cu circa zece ani.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii