Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Klaus Iohannis: Nu ne târguim pe voturi! În fața unei boli, ești precaut sau ești prost!

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Președintele Klaus Iohannis le transmite parlamentarilor care nu vor să voteze prelungirea stării de alertă că în plină epidemie de coronavirus ”nu ne putem târgui pe voturi”.

”Am văzut că unii politicieni mai mult fug după voturi decât sănătatea românilor, spun să ne relaxam toți și să vină specialiștii cu dovezi. Ce dovezi?! 237 de noi infectați, peste 150 la terapie intensivă, avem noi decese, deci epidemia e între noi, virusul e în comunitate. Orice rațiune normală ne spune să fim precauți. În fața unei boli, ești precaut sau ești prost. Una din două!”, a declarat președintele Klaus Iohannis

Șeful statului a declarat, joi, că dorește ca starea de alertă să fie prelungită într-o variantă ”mai simplă, mai suplă”, care să presupună în continuare purtarea măștii în spații închise, distanțarea și măsuri de igienă. 

  • ”Mesajul meu e același dat acum câteva zile. Nu ne dorim acest lucru, nu ne-am dorit această pandemie care a venit peste noi. Sunt foarte mulțumit că am avut o guvernare liberală și am putut gestiona această pandemie.
  • Acum, din pacate nu s-a terminat. Ne-am fi dorit cu toții sa scăpăm.
  • Avem peste 200 de cazuri azi, nu putem vorbi de fosta epidemie.
  • Pentru ca guvernul sa aiba parghii pentru masuri e nevoie de prelungirea stării de alertă.
  • Eu nu-mi doresc prelungirea starii de alerta cu masurile de acum, vreau o varianta mai simpla, mai supla. De exemplu, portul măștii in interior, distantarea, masurile de igiena.
  • Gândiți-vă că, făra acest instrument, minstrii nu mai pot emite ordine sa vina in sprijinul sistemului medical si al ordinii publice.
  • Masurile de relansare pe care si eu le-am anuntat vor fi luate. Nu ne intoarcem in timp, dar trebuie sa fim prudenti.
  • Fac apel la parlamentari sa inteleaga ca nu ne targuim pe voturi, ci pentru sănătatea oamenilor e nevoie de o justa masura.
  • Daca lucrurile merg bine, vom avea dupa 2 saptamani inca o faza de relaxare sa permitem activitati. De exemplu portul mastii, distantarea, ordinele comune ale ministrilor pentru reglementare in medicina, invatamant sunt necesare in continuare, nu afecteaza viata oamenilor. Fara un instrument, guvernul nu poate face nimic, nu poate impune o carantina”

 

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii