Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaţilor

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost ales astăzi noul președinte al Camerei Deputaţilor. Marcel Ciolacu a primit 217 voturi ”pentru” și 77 ”împotrivă”.

Pentru funcţia de şef al Camerei Deputaţilor au candidat preşedintele PSD - Marcel Ciolacu şi deputatul USR - Cristina Prună. Preşedintele Camerei Deputaţilor a fost ales cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi la şedinţa de plen. Votul a fost secret, cu buletine de vot. 

”Ca președinte al Camerei Deputaților, mă voi asigura că atât măsurile sociale și economice pentru care PSD și-a asumat guvernarea vor deveni cât mai repede realitate, cât și că programul de guvernare va fi susținut în Parlament și respectat întocmai”, a declarat Marcel Ciolacu.

După ce a preluat prezidiul, Marcel Ciolacu a anunţat demisiile lui Sorin Grindeanu şi Alexandru Rafila din funcţiile de vicepreşedinte al Camerei, a lui Daniel Suciu din funcţia de secretar şi a lui Marius Budăi din funcţia de chestor al Camerei Deputaților.

La propunerea liderului grupului PSD Alfred Simonis, aceştia au foost înlocuiţi de Ana Maria Cătăuţă, Daniel Suciu - vicepreşedinţi, Alexandra Presură - secretar, Marius Mărgărit - chestor.

Tot astăzi, plenul Senatului a revocat-o pe Anca Dragu (USR) din funcţia de preşedinte, ca urmare a schimbării majorităţii parlamentare. Potrivit împărțirii politice, Florin Cîțu va deveni președintele Senatului.

Revocarea din funcție a Ancăi Dragu a fost solicitată de noua majoritate PNL-PSD-UDMR și s-a făcut prin vot secret, cu cartele.

Au fost înregistrate 82 de voturi ”pentru", 24 ”împotrivă" (USR) şi 9 abţineri (AUR).

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii