Deputatul PNL Adrian Cozma: ”Majorarea pensiilor și alocațiilor, decisă astăzi de Guvernul Ciucă, este consecința directă a creșterii economice peste așteptări produsă de guvernele PNL”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul a aprobat în şedinţa de azi un pachet de măsuri sociale în beneficiul copiilor, pensionarilor şi persoanelor cu dizabilităţi care vor intra în vigoare anul viitor.

”Majorarea pensiilor și alocațiilor, decisă astăzi de Guvernul Ciucă, este consecința directă a creșterii economice peste așteptări produsă de guvernele PNL”, susține deputatul PNL Adrian Cozma.

”PNL a asigurat resursele pentru măririle de pensii și alocații decise azi, prin măsurile liberale care au generat creștere economică peste asteptări. Astăzi avem încă o confirmare concretă că măsurile PNL de investiții, susținere a intreprinzătorilor privați și reforme au urmări benefice în nivelul de trai al românilor”, a mai spus acesta.

De asemenea, Cozma a mai arătat că a fost făcut bugetul pe 2021 cu o prognoză precaută de creștere economică (4,3% din PIB). ”Economia a crescut mai puternic decât toate estimările și vom avea o creștere de 7% la finalul acestui an. Vom avea un PIB mai mare cu cel puțin 2,7% decât cel planificat. Prin urmare, avem acele resurse bugetare pe care s-au bazat creșterile de pensii și alocații de copii decise astăzi„ - susține acesta.

”Foarte important: creșterile de pensii și alocații fixate pentru începutul anului viitor sunt reale, sustenabile, adică pot fi susținute și plătite de la buget în anii următori, pentru că vin dintr-o creștere economică sănătoasă și sunt făcute cu grija încadrării în rigorile echilibrului bugetar și ale diminuării treptate a deficitului. PNL nu-I minte pe români, nu le vinde iluzii.

 Noi nu facem creștere economică de dragul cifrelor de pe hârtie, și nici reforme de dragul reformelor. Facem creștere economică reală și reforme cu rost pentru români, pentru creșterea calității vieții și suținerea unui nivel de trai decent în condițiile dificile ale crizei de acum”, a mai spus deputatul PNL.

”Am dovedit astăzi, încă o dată, că reușim să legăm creșterea și performanța economiei de creșterile de venituri. Noi nu suntem nici partidul austerității, nici partidul promisiunilor mincinoase. Noi suntem partidul creșterilor reale de venituri, posibile doar prin creștere solidă a economiei. Am făcut dovada că se poate și trebuie să continuăm pe acest drum”, a mai spus Cozma.

Printre exemplele prezentate de Adrian Cozma se numără:

”PNL este partidul care a reușit să crească pensiile cu un procent considerabil – 14% - în 2020, o majorare unică în întreaga Uniune Europeană în condiții de maximă criză sanitară și economică fără precedent în ultima sută de ani. 

Am crecut pensiile cu 14% fără să mărim si nici să introducem noi taxe si impozite, chiar eliminând suprataxe. Am reușit s-o facem - și să asigurăm și indexarea cu inflația a pensiilor mărite -  fiindcă am mărit puternic investițiile, am dat drumul la șantiere și am susținut mediul privat greu lovit de criză. 

PNL este partidul care a crescut alocațiile pentru copii în ultimii 6 ani. În urma deciziilor și inițiativelor PNL, alocațiile au crescut sustenabil de la 42 de lei  (în 2015) la 214 lei în ianuarie 2021.

Și cresterea de astăzi a alocațiilor este: a) consecința angajamentului guvernului condus de PNL luat încă din vara anului acesta și b) PNL a pregătit terenul pentru majorare prin creșterii economice sănătoase și peste așteptări asigurate de măsurile guvernelor PNL”.

”Am așezat economia pe baze liberale și pe motivații ce țin de performanță. Doar o economie liberală poate produce creșterea care să asigure resursele pentru o majorare reală și sustenabilă a pensiilor și alocațiilor” a mai spus deputatul PNL care susține că alocațiile și pensiile vor crește și mai mult în viitor printr-un mecanism transparent și predictibil, din performanța economică produsă de o economie liberală.  

”Doar așa măririle de pensii și alocații nu vor mai fi subiect de demagogie și al politicilor de suprataxare și redistribuire a sărăciei, ci vor fi un rod binemeritat al unei creșteri economice puternice, care va susține pensii decente și echitabile pentru bunicii noștri, familiile românilor, eforturile pe care părinții le fac pentru copiii lor și pentru viitorul națiunii” este de părere Adrian Cozma. 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii