Deputatul PNL Adrian Cozma: Transportatorii și-au recâștigat drepturile

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O lege propusă de PNL și adoptată astăzi de Camera Deputaților aduce normalitatea pentru angajații români detașați sau delegați.

Deputatul PNL Adrian Cozma salută adoptarea propunerii legislative inițiată de PNL privind anularea unor obligaţii fiscale şi pentru clarificarea unor acte normative, astfel încât angajații români detașați sau delegați să poată să-și desfășoare activitatea în mod normal:

”Transporturile și construcțiile din România reprezintă unele dintre cele mai competitive sectoare din Uniunea Europeană, iar acest lucru se datorează antreprenorilor români care și-au investit toate economiile pentru a se dezvolta, dar și angajaților profesioniști, care sunt printre cei mai harnici și responsabili din Uniune. Cu toate acestea, antreprenorii și lucrătorii din sectorul transporturilor de persoane și de marfă și precum și din cel construcțiilor s-au lovit de unele reglementări fiscale absurde. Astfel, în urmă cu ceva timp, ANAF a considerat indemnizațiile de deplasare sau de delegare – diurna, cazarea, cheltuieli de hrană – plătite de angajatori după anul 2015, reprezintă un venit de natură salarială și a început să solicite, din urmă, impozite și contribuții din partea transportatorilor, lucrătorilor din construcții detașați sau a agenților de muncă temporară”, a declarat Adrian Cozma.

”Astăzi, prin legea propusă de PNL și adoptată de Camera Deputaților am anulat toate obligațiile fiscale absurde din ultimii ani și am clarificat toate normele care reglementează aceste drepturi ale angajaților detașați sau delegați, cum vor fi tratate pe viitor, din punct de vedere fiscal, indemnizațiile sau diurnele oferite de angajatori angajaților, atunci când își desfășoară activitatea prin delegare sau detașare. 

PNL continuă să demonstreze, prin fapte, nu prin vorbe, că este partidul care protejează interesele economiei naționale, ale operatorilor economici români și ale angajaților”, a mai spus deputatul PNL.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii