MAE a declarat ca personae non gratae zece reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în România Foto: Facebook / Ambasada Rusiei în România

MAE a declarat ca personae non gratae zece reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în România

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Afacerilor Externe a declarat ca personae non gratae 10 reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în România.

”Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, având în vedere că activitățile și acțiunile acestora contravin prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părții ruse astăzi, 5 aprilie 2022, cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziția ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federației Ruse la București, domnul Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei”, se arată într-un comunicat de presă al MAE.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii