alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
SmartThings Banner 735x200 MG RR 01

Alegerile europarlamentare şi locale, în 9 iunie. Listă comună PSD şi PNL la europarlamentare şi listă proprie la locale

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, au anunţat în această seară că s-a ajuns la un consens pe tema comasării alegerilor, iar europarlamentarele şi localele vor avea loc în 9 iunie.

Calendarul alegerilor din acest an: 

  • Alegeri Europarlamentare și Alegerile Locale: 9 iunie 2024;

  • Alegeri Parlamentare: Decembrie 2024;

  • Alegeri Prezidențiale: Septembrie 2024;

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a mai explicat că partidul pe care îl conduce şi PSD vor merge pe listă comună la europarlamentare şi pe listă proprie la cele locale. Marcel Ciolacu a explicat că cele două partide în această variantă pot face faţă valului extremist, iar decizia comasării nu este una împotriva democraţiei, ci pentru democraţie.

„Suntem în faţa dumneavoastră pentru a prezenta decizia finală a coaliţiei referitor la modul în care se vor desfăşura alegerile auroparlamentare şi locale, anume decizia coaliţiei de a comasa cele două rânduri de alegeri. Ciucă Decizia coaliţiei de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliţie şi suntem prezenţi pentru a prezenta această decizie finala care prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forţe proprii, iar pentru alegeri europarlamentare să existe o listă comună. A fost o decizie care a presupus de la sine asumarea deciziei politice, responsabilitate politică.

„Românii îşi doresc stabilitate, îşi doresc linişte, îşi doresc să îşi vadă de viaţa de zi cu zi şi cred că în astfel de momente partidele să dea dovadă de un minim sacrificiu în ceea ce înseamnă stabilitatea ţării. Am avut în vedere tot ceea ce s-a întâmplat din 2021 când această coaliţie şi-a asumat guvernarea, reuşind să treacă România prin crize suprapuse şi să îndeplinească obiectivele din programul de guvernare, aşa cum ni l-am asumat”, a transmis liderul PNL Nicolae Ciucă. 

 

”Ştim istoricul formării acestei coaliţii. România, cu toate crizele suprapuse, se afla şi în faţa unei crize sociale. Nu am nicio reţinere de a ne angaja în acest proiect politic. În afara de performaneţele guvernării, e loc şi de mai bine, ne-am asumat o decizie politică”, a afiermat Ciolacu.  

”Am dovedit, şi noi şi liberalii, că putem să luăm decizii în momente dificle, nu ale noastre ca şi persoane, entităţi politice, ale României, în primul rând. A fost criză pandemică, criză energetică, război la graniţă, au fost exerciţiile financiare. Vorbim de dezvoltarea României. O putere politică pentru a-şi asuma aceste lucruri trebuie să fie votată de cât mai mulţi români. Prezenţa cea mai mare la alegeri este prezenţa de la locale. Alegerile locale prezintă interesul cel mai mare al cetăţeanului. Că am decis să facem comasarea nu este împotriva democraţiei, este pentru democraţie şi pentru a avea o reprezentare corectă în faţa românilor”, a mai declarat Ciolaci. 

”Am decis să avem şi o alianţă electorală şi pentru lista de europarlamentare. Este evident că numai cele două mari partide se pot uni şi pot face faţă unui val extremist”, a mai transmis Ciolacu.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii