gotec

Augustin Szolomajer, sătmăreanul care a atacat hotărârea dată de Consiliul Local și a reușit să obțină anularea acesteia

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Consilierul local ALDE, Mihai Huzău a susținut azi o conferință de presă alături de Augustin Szolomajer, sătmăreanul care a atacat hotărârea dată de Consiliul Local și a reușit să obțină anularea acesteia.
  • ”Țin să îl felicit pe domnul Szolomajer pentru spiritul civic de care a dat dovadă, pentru implicarea și activitatea pe care a avut-o în Consiliul Local pe parcursul ultimilor ani, reușind să fie un model pentru noi toți. Întotdeauna am spus că trebuie să existe o relație foarte strânsă între autoritățile locale și cetățenii pe care îi reprezintă, iar acest lucru ar trebui să se aplice atât la identificarea problemelor comunității cât și la rezolvarea acestora. Dacă până acum lucrurile au fost neclare pentru colegii din Consiliul Local, cred că noile informații prezentate anterior sunt în măsură să clarifice acest subiect”, a spus Mihai Huzău.
Acesta a mai spus că a primit răspunsul Administrației Fondului Pentru Mediu cu privire la obligativitatea transferului acestei taxe către cetățeni.
  • ”Am fost singurul consilier local care a votat împotriva aplicării acestei taxe sătmărenilor și nu m-am oprit aici. Lunile trecute am trimis o adresă către Ministerul Mediului, căruia i-am cerut clarificări cu privire la obligativitatea transferului acestei taxe către cetățeni. Iată că a ajuns în final și răspunsul Administrației Fondului Pentru Mediu care ne spune foarte clar cine trebuie să plătească această taxă.
            Acest răspuns primit de la Minister ne confirmă faptul că opinia mea este una corectă, că această taxă nu trebuie suportată de către cetățeni, ba mai mult, ne arată foarte clar că aceasta trebuie plătită de către proprietarii sau administratorii de depozite de deșeuri, în cazul nostru, Depozitul Ecologic Doba.
           
           Cum va recupera Depozitul Ecologic această taxă de la Operatorul de Salubrizare care de altfel este principalul responsabil de colectarea sau mai degrabă de ne-colectarea selectivă a deșeurilor nu este treaba mea, a Consiliului Local și în niciun caz a sătmărenilor - este un lucru care ține strict de relația de business a celor două societăți.


           Rolul meu este acela de a reprezenta interesele cetățenilor și de a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă aceștia. Doresc să le reamintesc acest lucru și celorlalți colegi din Consiliul Local Satu Mare
”, a mai spus Huzău.

Acesta a promis că toți consilierii ALDE vor face tot ce le stă în putere pentru ca această taxă să nu fie pusă în continuare în cârca sătmărenilor.
  • ”Am înțeles că domnul primar dorește să atace decizia Tribunalului Satu Mare. De ce se încearcă în continuare încărcarea cetățenilor cu această taxă când avem toate argumentele să nu o facem, nu pot să înțeleg, dar pot să vă spun un singur lucru: noi, consilierii ALDE, vom face tot ce ne stă în putere pentru ca această taxă să nu fie pusă în continuare în cârca sătmărenilor!”, a spus Huzău. 
Mai rămâne un singur aspect important de rezolvat, respectiv cum își vor recupera sătmărenii banii plătiți incorect până acum pentru această taxă.

  • ”Din punctul meu de vedere, soluția de recuperare a acestor bani este una foarte simplă: prin compensare cu servicii de salubrizare, adică suma totală plătită până acum ca taxă de mediu să fie scăzută din facturile următoare de salubrizare”, a spus Mihai Huzău. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii