Consilierii municipali UDMR îl critică pe primar că organizează Zilele orașului Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Consilierii UDMR din Satu Mare îl acuză pe primarul Dorel Coica că ”se pregătește de cea mai exorbitantă și cea mai mare zi a orașului Satu Mare” tocmai în aceste zile în care orașul
a fost lovit de o furtună cu grindină.
Grupul de consilieri locali UDMR Satu Mare împreună cu deputatul Kereskenyi Gabor au susținut azi o conferință de presă, în fața Primăriei, intrarea la Centrul Informare Cetățeni, cu o oră înainte de începerea ședinței lunare a Consiliului Local.
”Prefectura și Comitetul pentru Situații de Urgență și la ora actuală lucrează din greu în anumite zone ca să ajute oamenii care sunt în probleme, și noi, la Satu Mare, ne prefacem că nu s-a-ntâmplat nimic și ne pregătim de cea mai exorbitantă și cea mai mare zi a orașului Satu Mare. Domnul primar a susținut o conferință de presă, luni, chiar înaintea furtunii, în care el a prezentat mega programul de Zilele Orașului, în loc să țină în mână informarea de la ISU Satu Mare, cu furtuna care se va abate asupra orașului. Mi se pare un lucru extraordinar de rău să faci o conferință și să nu informezi cetățenii Sătmarului cu cea mai mare furtună din ultimii zeci de ani. La Sătmărel sunt zeci de case care se dărâmă, sunt oameni păgubiți în urma furtunii, iar municipalitatea cheltuie bani pe concerte, mici și bere, cu comerciați dincolo de Carpați care ne ajută la promovarea municipiului Satu Mare. Nu putem să sărbătorim acum atât de intens, când jumătate Sătmarul și județul Satu Mare are probleme. Un adevărat sătmărean s-ar gândi acum la sătmăreni”, a afirmat consilierul Nagy Szabolcs.
Deputatul Gabor Kereskenyi a cerut primarului să nu desființeze Piața de Vechituri, considerând o ”crimă” pentru sătmăreni transformarea acesteia în piață de alimente atâta timp cât în zonă de află Piața Mică, la care vin comercianți din satele alăturate municipiului.
”Ar fi o crimă pentru sătmăreni mutarea Pieței de Vechituri sau transformarea acesteia în piață de alimente atâta timp cât în zonă de află Piața Mică, la care vin comercianți din satele alăturate municipiului”, a declarat deputatul Gabor Kereskenyi. ”Respingem categoric schimbarea destinației Pieții de Vechituri, pentru că acest lucru este o parte din sufletul sătmărenilor la care se pot aduce eventuale îmbunătățiri ale condițiilor din respectiva locație”, a mai spus Kereskenyi.
Consilierul local Gergo Butka susține că Primăria a renovat o clădire de pe strada Clujului locuită de o comunitate de ”mafioți, romi și oameni din lumea interlopă care-și fac acolo treburile”, fără a avea o autorizație.
Nu în ultimul rând, consilierul local UDMR Nits Janos a adus în discuție clădirea hotelului Dacia, susținând că în acest caz este nevoie urgență de alocarea de fonduri pentru protecția clădirii care se degradează pe zi de trece.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii