davis banner

Octavian Petric, coordonatorul Pro România Satu Mare: ”Avem cei mai buni oameni care să ne reprezinte în Parlamentul European”

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Secretarul general al PRO România, deputatul Ion Mocioalcă, și senatorul Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării Naționale, s-au aflat, joi și vineri, în vizită oficială în județul Satu Mare, unde au avut întâlniri cu membrii și simpatizanții Pro România.

La finalul vizitei, deputatul Octavian Petric și senatorul Adrian Țuțuianu au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au vorbit despre strategia pentru alegerile europarlamentare, precum și despre viitorul formațiunii în ceea ce privește următoarele campanii electorale.

Coordonatorul Pro România Satu Mare, deputatul Octavian Petric, a declarat că unul dintre principalele obiective pe termen scurt îl reprezintă construirea unui partid puternic care să aibă rezultate foarte bune la alegerile europarlamentare.

”Continuăm să ne organizăm și să ne mobilizăm în perspectiva alegerilor din 26 mai. Am reușit în ultimele săptămâni să constituim organizații. În județul Satu Mare avem constituite, la această oră, 30 de organizații. Pe de altă parte, am început și la Satu Mare strângerea de semnături pentru participarea la alegerile europarlamentare. Avem cei mai buni oameni care să ne reprezinte în Parlamentul European, iar faptul că Pro România deschide lista cu fostul prim-ministru Victor Ponta este un lucru foarte bun”, a declarat Octavian Petric.

Fostul ministru al Apărării Naționale, senatorul Adrian Țuțuianu, a declarat că PRO România și-a propus să strângă peste 350 de mii de semnături, iar până în prezent au reușit să strângă jumătate. De asemenea, senatorul Adrian Țuțuianu a declarat că formațiunea politică pe care o reprezintă își dorește să obțină un număr de trei europarlamentari.

”Ne-am propus să strângem peste 350 de mii de semnături la nivel național. Fiecare județ are un target stabilit și suntem undeva la jumătatea acestui număr pe care l-am stabilit. Sperăm ca în zilele acestea să avem un ritm de colectare mai bun al semnăturilor de susținere a candidaturilor, iar în felul acesta realizăm două obiective. Pe de o parte ne conformăm unei cerințe legale, pentru că nu poți să depui candidatura fără minim 200 de mii de semnături, iar pe de altă parte promovăm partidul PRO România și candidații pe care îi propunem pentru alegerile europarlamentare”, a declarat Adrian Țuțuianu.

Țuțuianu a mai spus că partidul PRO România și-a propus un scor îndrăzneț la aceste alegeri.

”Ne-am propus să facem un scor cu două cifre, adică minim 10 la sută la alegerile europarlamentare. Este un scor greu de atins, dar posibil. Este un scor care ne-ar permite să trimitem în Parlamentul European trei europarlamentari. Este un scor care ar valida politic partidul nostru, ar da încredere mai multor deputați și senatori să ni se alăture, ar da încredere primarilor, consilierilor locali și consilierilor județeni care ar dori să fie aproape de noi, dar ar da încredere și unei părți importante din electoratul românesc”, a spus Țuțuianu.

Țuțuianu a mai precizat că principalul obiectiv al Pro România este de a fi ”principalul exponent de centru-stânga din societatea românească”.

”Ce ne propunem ca partid politic după aceste alegeri este să venim cu un candidat la președinția României care să intre în turul doi. Anul viitor ne propunem să fim un partid de 15-17, poate 20%, la alegerile locale și parlamentare, iar în 2024 obiectivul pe care îl avem este de a fi principalul exponent de centru-stânga din societatea românească”, a mai precizat Adrian Țuțuianu.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii