banner draxkmaier satu mare

Asistenții medicali din cabinetele școlare din Satu Mare, Carei și Livada, lăsați fără vouchere de vacanță

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Asistenții medicali din cadrul cabinetelor școlare din municipiile Satu Mare și Carei, respectiv din orașul Livada, nu au beneficiat de voucherele de vacanță.

Problema acordării voucherelor a fost ridicată azi, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social, de Dan Burulea, reprezentantul CNSRL Frăția – filiala Satu Mare. Reprezentantul CNSRL Frăția – filiala Satu Mare, Dan Burulea, l-a informat pe prefectul Radu Bud de faptul că asistenții medicali din cadrul cabinetelor școlare din municipiile Satu Mare și Carei, respectiv din orașul Livada, nu au beneficiat de voucherele de vacanță acordate în baza Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, datorită unei neînțelegeri între Ministerul Sănătății și autoritățile locale, primăriile considerând că este de datoria autorității centrale să achite aceste drepturi.

La nivel național, problema este abordată diferit, în unele județe voucherele de vacanță pentru această categorie de personal este achitată de către Ministerul Sănătății.

Prefectul a solicitat serviciilor de specialitate din cadrul aparatului de lucru să transmită un memoriu către Ministerul Sănătății în care să se prezinte problema identificată în județul Satu Mare și să se clarifice responsabilitatea plății acestor drepturi.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii