Policlinicile din județ își reiau activitatea în regim normal

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cu începere din data de 18.05.2020, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare își reia ctivitatea în regim normal continuu și online, conform următorului program:

Locația Satu Mare: 7:00-14:00 și 14:00-21:00

 

Locația Tășnad - programul normal (anterior stării de urgență)

 

Centrul de Sănătate Mintală - programul normal (anterior stării de urgență) 

 

În scopul limitării infecției cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populației, se impun următoarele reguli:

 

·            Accesul pacienților în Ambulator se va face doar în  baza unei programări prealabile telefonice efectuată din timp, exclusiv la numerelede telefon:

 

Ø  0261/770046 și 0261/748600 -Satu Mare

 

Ø  0261/727450 - CSM Satu Mare

 

Ø  0756064704 - Cabinet de PediatrieTășnad

 

Ø  0787314190 - Cabinet Medicină Internă și Chirurgie Tășnad

 

Ø  0756064225 - Cabinet de Obstetrică GinecologieTășnad

 

Ø  0261748397- Cabinet Chirurgie Buco Maxilo Facială

 

·            La programare, pacientul este obligat săcomunice numărul de telefon pentru reconfirmarea programării cu o zi anterioară consultului programat.

 

·            Încazul în care programarea nu poate fi respectată de pacienți, din motive obiective, aceștia sunt rugati să anunțete lefonic renunțarea la programare, la fisierul unității.

 

·            Intrareava fi permisă numai cu mască de protecție (care va acoperi obligatoriu gura și nasul) cu maximum 15 minute înainte de ora programată, prin cortul de triaj amplasat în curtea ambulatoriului, urmând săgețile indicatoare afișate.

 

·            Paciențiivor intra făr ăînsoțitor, cu excepția copiilor și a persoanelor cu dizabilități.

 

·            Se va menține o distanță obligatorie de 1,5 m între persoane.

 

·            Pacienții cu simptome de boală respiratory acută (tuse,temperatură peste 37,3°C, dureri în gât sau dificultăți respiratorii) sau pacienții care au fost în contact direct cu personae suspecte COVID-19 sau careau efectuatdeplasări în străinătate în ultimele 14 zile, se vor prezenta inițial la medicul de familie și ulterior se vor reprograma,dacă nu prezintă o stare de urgență medico-chirurgicală, caz în care se vor prezenta la UPU.

 

·            Documentele necesare la consultul de specialitate sunt: carte de identitate / B.I., bilet de trimitere și card de sănătate unde este posibil.

 

·            Este interzisă staționarea pacienților pe holurile ambulatoriului integrat si ale spitalului.

 

Rugăm pacienții sărespecte cu strictețe programarea! Neprezentarea la ora programată implică pierderea programări iși necesitatea efectuării unei alte programări.

 

Reglementări privind internarea continuă a pacienților programați pentru internare

 

 ·            Internarea programată a pacienților se efectuează între orele 7.00 – 11.00 pe baza programării telefonice petelefonul fix al secției unde urmează a fi interna tpacientul (listanumerelor de telefon este anexată prezentei) astfel încât să nu se producă o aglomerare și intersectare  a pacienților la biroul de internare, garderobă, holuri etc.

 

·            Pacienții vor intra in clădirile Spitalului Județean de Urgență Satu Mare în urma triajului efectuat la cortul de triaj, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist din ambulatoriul de specialitate, doar după verificarea existenței pacientului pe lista cu programări predată de fiecare secți eServiciului de Pază șiBiroului de Internări, dimineața la ora 7.00,pe ziua în curs.

 

·            În acest context, nu se permite accesul însecțiile cu paturi a pacienților care revin pentru control, suprimare fire etc.  Aceste servicii sunt accesibile prin ambulatoriul de specialitate.

 

·            Se mențin interdicțiile privin a ccesul aparținătorilor și vizitatorilor în incinta tuturor locațiilor Spitalului Județean, fiind obligatorie la nivelul fiecărei secții organizarea unui sistem de informare a aparținătorilor despre starea pacientului internat, ca ș ipână la data prezentei.

 

·            În vederea acordării consimțământului pentru intervenții chirugicale sau manevre invasive pentru pacienți încondițiile legii, în urma triajului epidemiologic și îmbrăcarea echipamentului de protecție, aparținătorii au acces în clădirea unității (birou informații sau poartă) unde pot lua legătura cu medical currant în vederea semnării acestor documente.

 

·            Pentru documentele de stare civilă  (certificate de deces, certificate de naștere) se procedează prin însoțirea celor în cauză de către Serviciul de Pază- Locația I, s trada Ravensburg, până la Biroul de Informații, iar la celelalte locații la poarta clădiri unde va avea loc întâlnirea cu personalul medical din structur aîn cauză.

 

·           Pentru pacienții aflați în fază terminală se va permite accesul vizitatorilor - 1 vizitator/pacient pe durata a 10 minute în urma efectuări itriajului epidemiologic, cu acordul medicului currant sau a medicului de gardă, cu purtarea echipamentului de protecție.

 

·           Rugăm pacienții să respecte cu strictețe  regulile de distanțaresocială și toatemăsurile de protective (spălarea/ dezinfecția mâinilor, purtarea măștii, respectare aregulilor de distanță de 1,5m) impuse de unitate în vederea limitării răspândirii infecției cu CORONAVIRUS.

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii