alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Avem ANGIOGRAF. Noul aparat medical, vital pentru cardiaci, a ajuns la Spitalul Judeţean

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Aparatul medical vital pentru cardiaci a ajuns în sfârși la Satu Mare.
Un angiograf de ultimă generație va fi dat în curând în folosință la Spitalul Județean Satu Mare. Valoarea aparatului este de peste un milion de euro. Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, Marcela Papici, a declarat pentru www.satumarenews.ro că angiograful a ajuns în aceste zile la Satu Mare și urmează să fie montate toate componentele de către echipa de specialiști ai firmei furnizoare, precum și să obțină toate avizele de funcționare.
Angiograful, în valoare de peste 1 milion de euro, a ajuns la Satu Mare ca urmare a unui proiect european derulat de Academia Medicală din România, cu sprijinul Ministerului Sănătății. Costurile amenajării spațiului unde va fi instalat angiograful este de aproximativ 85.000 lei, sumă suportată de Consiliul Județean Satu Mare.
Cu ajutorul angiografului se poate investiga starea vaselor de sânge, însă cu ajutorul acestuia se pot face și intervenții minore la nivelul sistemului circulator.
Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a declarat că își dorește în continuare să facă toate demersurile pentru înființarea la Satu Mare a unui Institut al Inimii, după modelul celui din Târgu Mureș, chiar dacă spitalul a pierdut un chirurg cardiolog, Zoltan Galajda, care și-a dat demisia la începutul acestei luni.
Ștef a declarat că, odată cu plecarea acestuia, conducerea Spitalului Județean de Urgență a decis punerea în conservare a paturilor din compartimentul de Chirurgie cardio-vasculară din cadrul Secției de Cardiologie.
Însă, odată cu achiziționarea angiografului, la Spitalul Județean vor lucra doi medici specialiști în cardiologie care vor putea trata pacienţii cu boli cardiovasculare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii