Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Ministrul Sănătății anunță că se schimbă strategia de vaccinare

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministrul sănătății anunță că se schimbă strategia de vaccinare. Astfel, în luna februarie, numai anumite categorii de persoane își vor putea face programări noi.

În luna februarie, doar vârstnicii, cei cu boli cronice, persoanele cu dizabilități și cele cu imunitatea scăzută, precum și cei care îi îngrijesc sau locuiesc cu aceştia se vor putea programa la vaccinare, a declarat în această seară ministrul sănătății, Vlad Voiculescu.

”Schimbăm strategia de vaccinare ca să avem mai puțini oameni în spitale. 85% din decese sunt înregistrate la persoanele peste 65 de ani. De aceea, programările noi din luna februarie vor fi deschise numai pentru categoriile la risc:

- persoanele peste 65 de ani

- bolnavii cronici

- persoanele cu grad de handicap, imobilizate, imunodeprimate, însoțitorii lor și cele care locuiesc în același domiciliu

- persoanele fără adăpost.

Persoanele deja programate se vor vaccina conform planificării. Lucrătorii din domenii esențiale nu vor putea face programări noi pe durata lunii februarie”

Ministrul a precizat că persoanele care au fost programate sau reprogramate rămân în sistem, în schimb, pe parcursul lunii februarie programările noi se vor face doar la categoriile menţionate.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii