Un singur Centru de vaccinare anti-COVID, pentru copii, în județul Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Miercuri, 26 ianuarie, începe vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani în România.

Vaccinarea copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani se face în cabinete de vaccinare organizate în centre de vaccinare care folosesc vaccin Pfizer. În platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel național, în județul Satu Mare singurul centru în care se pot vaccina copiii fiind Centrul de la Școala Avram Iancu.
De asemenea, vaccinarea se va putea face și în cabinetele medicilor de familie care administrează vaccin pediatric Pfizer.
Harta centrelor de vaccinare este disponibilă AICI.
Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali, potrivit CNCAV.
Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie dacă au cerut doze pediatrice. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.
  • Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, AICI.
  • Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.
  • Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.
Prima tranșă de 114.000 doze de vaccin Pfizer pentru copiii de 5-11 ani sosește marți în România, iar cu o zi înainte de startul campaniei, 3.435 de copii din grupa de vârstă 5-11 ani s-au programat la vaccinare, arată datele transmise de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, la solicitarea HotNews.ro.  
Copiii de 11 ani și mai mici nu se pot vaccina în lipsa consimțământului informat acordat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și în lipsa efectuării triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii