Marcela Papici: ”Spitalul Județean Satu Mare nu se confruntă cu problema migrației de medici și asistenți. Dimpotrivă”

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Spitalul Județean de Urgență Satu Mare nu se confruntă cu problema migrației de personal medical, dimpotrivă,
”este un spital în care lumea dorește să vină”, a declarat, azi, managerul SJU Satu Mare, Marcela Papici.
Marcela Papici a declarat că din luna iunie 2015, de când a preluat conducerea spitalului, au fost încadrați 14 medici și 182 de persoane ca personal auxiliar. ”Din fericire, nu avem această problemă cu care se confruntă foarte multe dintre spitalele din țară: a migrației personalului. Dimpotrivă, se dovedește că suntem un spital în care lumea își dorește să vină”, a spus Papici.
După ce mai mulți dintre angajații Spitalului s-au plâns consilierului județean PNL, Adrian Cozma, despre neacordarea de sporuri angajaților, acesta a cerut azi conducerii Spitalului Județean de Urgență Satu Mare să se țină cont atât de promovarea în treptele superioare de salarizare a celor cu studii superioare, cât și de promovarea celor care au criteriile de vechime în muncă îndeplinite, cu gradațiile de specialitate sau reîncadrarea salarială corespunzătoare celor ce revin din concediul de îngrijire a copilului.
Marcela Papici a declarat că ”Avem un protocol în acest sens, care pentru prima dată e adus la cunoștința tuturor angajaților, în sensul că toți cei care întrunesc condițiile de promovare până în luna februarie își depun cererile, iar în luna martie susțin examenul, iar în acest sens, începând cu 1 aprilie toți cei care au dat examen își primesc sporurile conform reîncadrării, conform promovării și următoarea tranșă va fi în toamnă, își vor depune până în luna august, urmând ca în septembrie să se organizeze un nou concurs, pentru că trebuie să existe o rigurozitate, inclusiv în aceste acordări de reîncadrare în trepte salariale, pentru că vorbim despre o planificare a bugetului.”

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii