alegeri locale 2024 pnl adrian cozma 
alegeri locale psd satu mare varianta2
banner udmr alegeri locale 2024 smnews

Dispensarul de Pneumoftiziologie (TBC) din Satu Mare, dotat cu aparatură medicală de ultimă generație

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Astăzi a avut loc recepția la terminarea lucrărilor din cadrul proiectului de reabilitare a clădirii Dispensarului de Pneumoftiziologie (TBC) din Satu  Mare.

Vechimea construcției și starea tehnică precară au impus lucrări de reabilitare interioară și exterioară a clădirii și achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație.
Dispensarul a fost dotat cu un aparat Roentgen digital, extrem de modern, care permite un spectru foarte larg de examinări, dar și cu alte noi echipamente care vor îmbunătăți calitatea serviciilor medicale oferite pacienților.  
Separat de contractul de lucrări, s-au achiziționat echipamente medicale și mobilier care vor deservi dispensarul. Noul aparat Roentgen digital pus în funcțiune, este un sistem Rx cu comandă de la distanță (controlul aparatului se face din camera de comandă și nu din camera de examinare, pentru protecția personalului medical) fiind dotat cu o masă basculantă cu înălțimea reglabilă pe verticală pentru poziționarea cu ușurință a pacientului. Poate fi considerat ca un aparat 2 în 1, care se poate folosi atât pentru examinările de fluoroscopie digitală cât și pentru cele de radiografie digitală.
Datorită acestui fapt, spectrul de examinări Rx este unul foarte larg și permite realizarea cu mai mare ușurință și cu rapiditate a examinărilor pulmonare. Aparatul Roentgen a obținut autorizația de deținere și autorizația de funcționare de la Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare.
Valoarea aparatului Roentgen digital este de 1.314.950 lei.Dispensarul a fost dotat și cu spirometre, electrocardiograf, pulsoximetre, lămpi cu ultraviolete pentru sterilizare și dezinfectare, rafturi, fișiere metalice, băncuțe pentru sala de așteptat, mese de birou, scaune de birou ergonomice, cuiere, dulapuri, imprimante etc.
Noile echipamente medicale care au intrat în dotarea Dispensarului TBC vor îmbunătăți calitatea serviciilor medicale oferite pacienților.  
Valoarea totală a investiției, finanțată prin PNDL, este de 2.825.595 de lei.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii