Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Proiect | Un spital cu cinci etaje se va construi la Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Printr-un proiect de cooperare transfrontalieră România - Ungaria, în valoare de circa zece milioane de euro, Consiliul Județean Satu Mare dorește să construiască un o clădire nouă cu cinci etaje în curtea actualului Spital Județean de Urgență, spre partea de parcare.
Aici urmează să se mute majoritatea secțiilor din Spitalul Vechi. Proiectul va fi depus în acest an, iar dacă va fi eligibil există șanse ca anul viitor să înceapă și construcția.
Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, și managerul interimar al SJU, Adrian Marc, azi, în cadrul unei conferințe de presă.
”Un bloc operator nou, modern, va permite crearea unor circuite corespunzătoare standardelor, permite alocarea tuturor spațiilor necesare asigurării siguranței intervențiilor chirurgicale cu accent pe siguranța pacientului și a personalului medical în timpul intervenției chirurgicale și în imediata apropriere a acestuia până la transportarea în salon. Creșterea capacității cu două săli de operație creeazăposibilitatea rezervării unor săli de operație exclusiv urgențelor”, susține conducerea SJU.
Heliportul urmează să fie poziționat pe acoperișul viitorului imobil, astfel încât obiectivul să poată fi acreditat. Helipotul prezent nu e conform, motiv pentru care pe timp de noapte toate transporturile se realizează de la Aeroport.

Lasă un comentariu

Centrul Cultural G.M. Zamfirescu

energykardioclub7card

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii