Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Creşte incidenţa diabetului zaharat în rândul copiilor

Spitalul Judeţean Satu Mare, cu sprijinul Lions Club desfăşoară astăzi o acţiune gratuită de determinare a glicemiei pentru a depista din timp această boală şi a îndemna sătmărenii să îşi urmeze tratamentele.

Evenimentul se desfășoară azi la Casa de Cultură a Sindicatelor, până la ora 16.00.
Conform statisticii prezentate, în judeţul Satu Mare sunt înregistraţi 22.000 de bolnavi de diabet, însă numărul acestora crește îngrijorător. Mai mult, tot mai mulți copii sunt diagnosticați cu diabet.
”Chiar luni după-masă, medicul de pe secția Pediatrie mi-a prezentat un caz nou al unui copil, de 13 ani, care a fost diagnosticat cu diabet, nefiind cunoscuți părinții cu afecțiuni metabolice. Eu consider că populația trebuie să aibă mare atenție și la nutriția lor și la tot ce este nou pe piața agroalimentară de la noi pentru că de multe ori un factor foarte important în declanșarea acestor afecțiuni este alimentația necontrolată”, a declarat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, medicul dermatolog Paula Mare.
De asemenea, nu mai puțin de 1.000 de persoane sunt diagnosticate cu diabet în fiecare an la Satu Mare.
”Județul satu Mare este considerat un indice cu morbiditate foarte mare în cadrul bolilor sindromului metabolic, însemnând aici atât diabetul zaharat, cât și celelalte afecțiuni, tulburările metabolismului lipidic sau afecțiunile cardio-vasculare. Noi, ca Spital Județean de Urgență, manifestăm foarte mult interes în prevenția acestor boli care de multe ori costă mult mai puțin decât tratamentul ulterior al afecțiunilor”, a mai spus medicul Paula Mare.
Cu această ocazie, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare așteaptă cât mai multe persoane pentru a-și duce la îndeplinire scopul de a preveni și, pe cât posibil, de a diminua această cauză a deceselor în rândul populației județului Satu Mare.

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energykardioclubnoiembrie

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii