Dakar 2022 | Ziua 5 | Emanuel Gyenes a încheiat etapa pe locul 5 la categoria Malle Moto

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Etapa a V-a de la Dakar 2022 s-a desfășurat joi (6 ianuarie) pe un traseu în jurul orașului Riad, cu o lungime totală de 560 km, dintre care 345 km de probă specială, iar la finalul zilei Emanuel Gyenes a obținut o nouă clasare bună, locul 41 în clasamentul general.

La categoria Original by Motul/ Malle Moto, riderul sătmărean a încheiat etapa de azi pe locul 5 și își păstrează locul 5 în clasamentul general al riderilor fără asistență, cu timpul total de 23H 38' 09’’. 

”Ziua a cincea a avut o probă specială de 345 km, a fost o probă cu foarte multă piatră, iar spre sfârșit au fost 40 km de dune care au fost foarte faine, nisipul a fost ud astfel că a fost destul de ușor să trecem peste. Pe la km 240 m-am oprit să-l ajut pe un coleg de concurs, Mohammed BALOOSHI, care a căzut chiar în fața mea, la vreo 50 m, a luat o trântă destul de mare. M-am oprit împreună cu Mario PATRAO să vedem ce a pățit, din fericire nu s-a accidentat foarte tare, după câteva minute s-a ridicat și a vrut să continue cursa, însă, din păcate, motocicleta lui a avut avarii foarte mari (ghidonul rupt, toba spartă, i-a căzut lanțul) și nu a mai putut continua cursa. 

Nu știu dacă am mai văzut așa ceva… când a văzut că nu mai poate continua a început să plângă ca un copil… mi-a fost milă de el, însă nu aveam ce să facem. Am mai stat puțin cu el să vedem că e ok, după care ne-am continuat drumul. Îmi pare foarte rău pentru Mohammed BALOOSHI”

dakar2022 traseu ziua5

Având în vedere capete parcursul zilei au fost multe incidente pe traseu, organizatorii au anunţat că "întrucât toate mijloacele aeriene sunt total mobilizate, nu poate fi asigurată continuitatea etapei şi garantarea securităţii concurenţilor" astfel că etapa a fost scurtată din motive logistice.

”Proba specială a fost destul de ok pentru mine, am mers precaut, nu am căzut, deși în multe locuri a fost destul de periculos. Când am ajuns la finish am aflat că foarte mulți concurenți au fost opriți la km 168, unde era realimentarea, deoarece organizatorii nu au putut să ofere siguranță, foarte multe elicoptere au fost solicitate la accidente, și s-a decis oprirea cursei pentru piloții rămași mai în spate”, a declarat Mani.

În clasamentul general la moto, britanicul Sam Sunderland (KTM), clasat pe locul 13 în această etapă, rămâne lider în faţa austriacului Matthias Walkner (KTM), la 2 min 29 sec, şi a francezului Adrien Van Beveren, la 5 min 59 sec.
În clasamentul general la auto, lider se menţine qatarianul Nasser al-Attiyah (Toyota), locul 7 în această etapă, cu un avans de 35 min 10 sec faţă de Loeb şi 51 min 15 sec de Alvarez.
Vineri, 7 ianuarie, etapa a şasea, va avea loc tot la Riad, pe o lungime de 620 km la moto, dintre care peste 400 km cronometraţi.

”Mâine vom avea o etapă destul de lungă, cu 420 km de probă specială, tot pe un traseu cu multă piatră, probabil la fel ca traseul de azi. Sper să meargă bine și ziua a șasea, să ajungem la ziua de odihnă”, a transmis Mani la finalul etapei de azi.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii