banner draxkmaier satu mare
Dakar 2019 | Mani Gyenes a încheiat pe locul 50 etapa a IV-a Foto: RallyZone/Cristiano Barni

Dakar 2019 | Mani Gyenes a încheiat pe locul 50 etapa a IV-a

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Etapa a IV-a de la #Dakar2019 s-a desfășurat astăzi (joi, 10 ianuarie) pe traseul Arequipa – Moquegua – Arequipa pe o distanță de 511 kilometri, dintre care 351 km de proba specială, iar la final Emanuel Gyenes a obținut cea mai bună clasare din acestă ediție.

Astfel, la finalul etapei a IV-a, în clasamentul provizoriu, riderul de la Autonet Motorcycle Team a ocupat locul 50, cu timpul de 4 ore, 54 minute și 44 secunde. În clasamentul general provizoriu, Mani a mai urcat un loc, până pe 51, cu timpul de 16 ore, 58 minute și 18 secunde.

Americanul Ricky Brabec a a câștigat etapa de azi, cu timpul de 3h 40' 30', pe locul doi a ajuns Matthias Walkner (03h 46' 49''), iar al treilea a sosit australianul Toby Price (03H 47' 37'').

Vineri (11 ianuarie), Mani va lua startul în etapa a V (face parte din etapa maraton), între Moquegua și Arequipa, care măsoară 776 kilometri, dintre care 345 km de proba specială. 

La categoria maraton, Gyenes a terminat etapa a IV-a pe locul 6, cu 50 minute în spatele liderului, italianul Jacopo Cerutti, iar la general a urcat pe locul 8. 

La clasa Malle Moto Emanuel Gyenes a încheiat etapa pe locul doi, la doar cinci minute în spatele britanicului Max Hunt, iar în clasamentul general provizoriu Mani a urcat pe locul 5, la o oră și 15 minute în spatele lui Hunt.

  • ”Am ajuns în Arequipa după o zi foarte lungă, am avut 800 de kilometri azi și am ajuns în bivuac la ora 19:30. A fost o zi faină, mi-a plăcut în dune, însă a fost un punct unde ne-am pierdut vreo 20-30 de concurenţi. La un moment dat au venit şi maşinile, am crezut că ei vor şti drumul bun, dar şi ei s-au învârtit vreo 10-15 minute până am reuşit să ieşim toţi de acolo. Mă bucur că am trecut de ziua a treia, cea mai lungă zi din acest Dakar. Acum mai trebuie să mă apuc de motocicletă deoarece joi este o zi marathon și mai rebuie să-mi schimb roţile, să fac schimbul de ulei, iar apoi să-mi pregătesc şi roadbook-ul pentru ziua de mâine. Cred că mă voi pune destul de târziu la culcare, dar mă bucur că sunt aici, mă simt bine. Mai sunt două etape până la ziua de odihnă”, a declarat Mani Gyenes la finalul zilei a treia de la #Dakar2019.

Raliul Dakar 2019 se desfăşoară în întregime în Peru, deşertul Atacama fiind principala provocare pentru sutele de concurenţi. La ediția din acest an, Emanuel Gyenes, riderul Autonet Motorcycle Team va concura la categoria Malle Moto, cea despre care se spune că este cea mai dură din raliu. Mani Gyenes nu va avea echipă de asistenţă tehnică şi, după sutele de kilometri parcurşi în fiecare zi, va trebui să îşi pregătească singur motocicleta. La categoria moto au pornit 137 de concurenți. 

dakar2019manigyenesclasamentziua4

 

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii