Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Mani Gyenes, aplaudat și felicitat de colegii de la Autonet

Mani Gyenes, singurul român care a concurat și în acest an la Raliul Dakar, s-a întors acasă, în Satu Mare, unde a fost primit din nou cu aplauze și tort de către colegii și susținătorii acestuia de la Autonet Import.

Chiar dacă la ediția din acest an Mani Gyenes a fost nevoit să se retragă cu doar 1.000 de km înainte de linia de sosire, după ce în urma unei căzături i s-a avariat sistemul de navigaţie și a avut probleme la braţul drept, conducerea și colegii de la Autonet Import l-au primit din nou ca pe un campion.

  • ”Mulțumesc conducerii Autonet și sponsorilor că sunt lângă mine și cu siguranță anul viitor am să pot să fiu la start și sper să fiu sănătos și să obțin un rezultat cât se poate de bun”.

De altfel, directorul de marketing de la Autonet, Tamas Ilonczai, l-a asigurat pe Emanuel Gyenes că abandonul din cursă nu va afecta susținerea sa în viitor: ”Noi l-am asigurat că nu se întâmplă nimic și nu este nici o problemă nici cu sponsorii nici cu noi”.

În cadrul conferinței de presă susținută la sediul Autonet, Mani Gyenes a povestit despre ediția din acest an a celei mai dure competiții de anduranță din sportul cu motor:

  • ”Anul acesta, deși au fost doar zece zile de concurs au fost mai multe abandonuri. Am avut un traseu, nu pot să spun mai greu decât anul trecut, dar solicitant. Motoarele au fost foarte solicitate, am avut foarte mult nisip, iar în nisip, motocicleta merge în ture foarte mari ca să poți să urci dunele, așa că foarte multe motociclete s-au oprit. Au fost accidentări, dar mai mult au fost probleme tehnice”, a spus Mani despre ediția din acest an a Dakar-ului.

Cum s-a hotărât să concureze la #Dakar2019:

  • ”Eu când am căzut (n.r. în luna noiembrie 2018), am avut cinci zile la dispoziție să mă gândesc foarte bine să văd ce să fac: să trimit motocicleta în Peru sau să o las acasă. Și totuși am hotărât să trimit motocicleta dincolo, băieții, mecanicii mei, au schimbat piesele de la acea căzătură și totuși am trimis motocicleta, iar eu în 2 ianuarie am plecat, am scos motocicleta din port cu foarte mare emoții - dacă o să pot să iau startul sau nu. Nu zic că nu am avut dureri sau am putut să merg într-un ritm foarte bun, dar totuși am hotărât să iau startul știind cât de mult efort am depus în fiecare an și de-a lungul anului ca să pot să ajung acolo și cât m-am pregătit pentru acest concurs. De fapt, acest concurs este cel mai important concurs din sezon pentru mine și când am fost atât de aproape să iau iarăși startul, m-am accidentat, dar nu am vrut, sincer, să ratez și am spus că nu contează rezultatul, contează să fiu acolo și să ajung la finish. Din păcate, nu am reușit să ajung la finish. Nu zic că sunt ghinionist, a fost pur și simplu o greșeală. Probabil că dacă aș fi fost recuperat 100% fizic, în urma acestei căzături, aș fi putut să continui cursa, dar așa, cum am avut probleme, chiar nu am putut”. 

Cum a fost lupta pentru locul 1 la Clasa ”Malle Moto”:

  • ”Când am văzut că l-am depășit pe cel care era pe locul întâi, la kilometrul 20, și a pornit cu 4 km înaintea mea, iar el a căzut într-un loc care era foarte greu de trecut și era plin cu praf, mi-am zis ”hai, că recuperez azi ce aveam de recuperat, dar, din păcate amcăzut și eu...”

”Am stat lângă motocicletă și nu am putut să mă mișc de acolo”:

  • ”Chiar îmi spuneam că orice accidentare aș avea, sigur aș putea să continui cursa, dar am fost în situația când pur și simplu am stat lângă motocicletă și nu am putut să mă mișc de acolo. Îmi doream să continui și îmi spuneam că nu mai am atât de mult până la finish, trebuie să termin. Dar nu am putut și îmi pare foarte rău că nu am reușit să ajung la finish, am făcut foarte multe sacrificii în timpul anului ca să îmi ating acest obiectiv”.

”Trebuia să țin ritmul mai încet să ajung la finish”:

  • ”Când m-a luat elicopterul și m-a dus într-un punct de alimentare unde m-a lăsat la o mașină de salvare, am avut dureri foarte mari. A doua zi dimineața tot am încercat, din curiozitate, să văd dacă aș putea să continui sau nu. Chiar nu aș fi putut, iar din acest motiv nu îmi pare rău că am sunat la elicopter să vină să mă ia.  Îmi pare rău că trebuia să țin ritmul mai încet să ajung la finish, asta era important și de fapt cu acest gând am plecat de acasă”, a mai spus Mani.

Despre susținerea primită din partea fanilor:

  • ”La București, pe Aeroport nu mă așteptam să mă aștepte atât de mulți. Dacă aș fi fost sănătos și aș fi terminat cursa, nu cred că aș fi primit atât de multe mesaje câte am primit”.

#Dakar2020 se va ține în Chile - Argentina - Paraguay, există discuții să se schimbe locația, dar Peru, 100% o să fie, a mai spus Mani.

1 comentariu

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kardio club iunie 2019

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii