gotec

Trei ONG-uri sătmărene aduc bucurie peroanelor din centrele rezidențiale

Serviciul de Ajutor Maltez, Fundația Hans Lindner și Organizația Caritas au adus bucurie copiilor și adulților din centre rezidențiale, dar și angajaților care lucrează acolo. 

Fundația Hans Lindner, Serviciul de Ajutor Maltez Satu Mare și Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare și-au unit forțele din nou pentru a sprijini locuitorii centrelor rezidențiale din județ. Propunerea a venit din partea directorului Fundației Hans Lindner, Koczinger Tibor, căruia i s-a semnalat că un sprijin pentru centrele rezidențiale care funcționează în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) ar fi binevenit. 

Cele trei organizații au încercat să-și împarte stocurile disponibile în așa fel încât să ajungă pentru toate centrele rezidențiale din cadrul DGASPC. Partenerii au stabilit conținutul pachetelor separat pentru copii și separat pentru adulți. Copiii au primit cremă de alune, fursecuri, jeleuri gumate, răcoritoare, iaurt de fructe și pufuleți, iar beneficiarii adulți au primit linzer de casă, turtă dulce, suc natural de mere, banane și cremă de alune. 

Respectând măsurile de siguranță, ONG-urile au predat pachetele în poarta unităților – căci accesul vizitatorilor în această perioadă este interzis. Voluntarii implicați în acțiune au constatat că beneficiarii s-au bucurat de produsele primite. Au fost și centre în care tocmai în ziua livrării s-a sărbătorit ziua de naștere a unui beneficiar, iar voluntarii au simțit că au contribuit și ei la marcarea evenimentului. Lieb-Nemes Zsolt, director adjunct de Satu Mare al Organizației Caritas consideră că această acțiune a deschis perspectivele unei colaborări pe termen lung. 

  • ”Angajata unei case de tip familial, înainte de a ne lua rămas bun după preluarea pachetelor, ne-a spus că dacă am început această colaborare, și-ar dori să continue și după ce am scăpat de COVID-19, și ne-a invitat ca după ce ia sfârșit pandemia să vizităm centrul, să facem cunoștință cu copiii care trăiesc acolo, să ne jucăm cu ei, să gătim ceva împreună. Invitația m-a bucurat foarte mult, și chiar doresc s-o onorăm”, a relatat Lieb-Nemes Zsolt.

Hegedűs Gergő, coordonatorul Serviciului de Ajutor Maltez filiala Satu Mare se pregătește deja de o nouă acțiune comună. 

  • ”Ne completăm reciproc. Fiecare dintre noi are punctele sale forte, fiecare are o experiență în ceea ce face, și punând toate acestea laolaltă, se conturează un tot mare, care poate funcționa perfect” – consideră Gergő. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii