Satu Mare participă din nou la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Municipiul Satu Mare se implică pentru a treia oară în organizarea Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, alături de Asociația RoRec și partenerii locali de colectare.

Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice este inițiativa WEEE Forum, o asociație internațională non-profit a organizațiilor colective ale producătorilor de echipamente electrice și electronice. Evenimentul reprezintă o ocazie excelentă pentru a atrage atenția consumatorilor asupra importanței colectării selective a aparatelor uzate, cu scopul de a spori reutilizarea, recuperarea și reciclarea lor.  În ultimii 5 ani, rata de producere a deșeurilor electrice a crescut cu 21%! Este esențial să înțelegem că "deșeurile electrice reprezintă un flux care ridică o provocare din ce în ce mai mare: numărul de dispozitive electrice și electronice este în continuă creștere, precum și nevoia de materiale necesare pentru fabricarea produselor", ne spun reprezentanții WEEE Forum.

rorec

Prin implicarea pentru a treia oară în acest proiect, Satu Mare își dovedește interesul pentru protecția mediului înconjurător și necesitatea colectării selective a acestor deșeuri.

În Satu Mare va avea loc o campanie de colectare a acestor deșeuri în perioada 28 septembrie-26 octombrie 2020!

Iată mai jos detalii despre programul nostru: 

În intervalul 28 septembrie-25 octombrie 2020, deșeurile grele și voluminoase vor fi preluate de la domiciliu sau sediu de firmă pe baza comenzilor telefonice la TelVerde 0800 444 800, un serviciu gratuit, apelabil de luni până sâmbătă, între orele 9-17.

Cetățenii interesați să scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate, le pot aduce la unul din următoarele puncte provizorii de colectare deschise în data de 17 octombrie 2020, între orele 09.00 - 15.00:

  • Zona centru, lângă CN Ioan Slavici,
  • Zona 14 Mai , Școala Gimnazială Vasile Lucaciu,
  • Piața Titulescu, lângă Școala Generală nr. 10,
  • Cartier M14, lângă Școala Generală Mircea Eliade,
  • Cartier M17, lângă Școala Gimnazială Ion Creanga,
  • Cartier M16, lângă Școala Gimnazială Avram Iancu,
  • Cartier M15, lângă Școala Gimnazială Bălcescu Petofi,
  • Cartier Carpați, lângă Școala Gimnazială Octavian Goga

În data de 26.10.2020 la Centrul de Colectare DEEE din Str. Depozitelor, Nr. 23, începând cu ora 14:00, va avea loc o Tombolă pentru toți deponenții din campanie! Pentru deșeurile electrice predate, deponenții pot câștiga prin tragere la sorți unul dintre premiile oferite cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Premiile sunt: 5 x mixer, 5 x cafetieră, 5 x fier de călcat, 5 x trusă accesorii scule, 2 x cuptor cu microunde digital.

Ai grijă de mediu și de orașul tău! Vizitează www.colecteaza.ro sau sună gratuit la TelVerde 0800 444 800, pentru mai multe detalii despre colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice. Alege să respecți întreaga comunitate din care faci parte, legea și, mai ales, mediul înconjurător – colectează responsabil deșeurile electrice!

Pentru detalii și informații despre campanie vă invităm să luați legătura cu reprezentantul Serviciului Local de Colectare Satu Mare, dl Cristian Man, la numărul de telefon 0745 085 376 sau la email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

3f8404fb f8ce 4795 b266 414412d43058

Lasă un comentariu

cbasatumare

centrulgmzamfirescu

energy kids

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii