Atenţionare de călătorie pentru Republica Cehă

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Cehă că, începând cu data de 29 septembrie 2022 (ora 00:00) și până la data de 8 octombrie 2022 (orele 23.59), autoritățile cehe vor reintroduce temporar controale în punctele de trecere a frontierei terestre și fluviale cu Republica Slovacă.

Autorităţile cehe au luat această măsură pe fondul intensificării fenomenului imigrației ilegale.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că cetățenii și transportatorii români care intenționează să călătorească sau să tranziteze în Republica Cehă, dinspre Republica Slovacă, s-ar putea confrunta cu timpi crescuți de așteptare în punctele de control la trecerea frontierei.

Frontiera va putea fi trecută doar prin punctele autorizate (detalii la https://www.mvcr.cz/docDetail.aspx?docid=22406826&docType=ART#Seznam), cu documente de identitate sau călătorie valabile (carte de identitate, pașaport) sau, după caz, cu documente care atestă reședința în Republica Cehă. Trecerea frontierei prin alte locuri decât cele permise este considerată contravenție și va fi pedepsită cu amendă de până la 50.000 CZK (aprox. 2.000 euro) sau 5.000 CZK (aprox. 200 euro), aplicate la fața locului.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: +420257532090; +420257533965; +420257530426, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Praga: +420607078501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor web: http://praga.mae.ro, http://www.mae.ro/ şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii