Campanie de curățenie de toamnă la Turulung

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În cadrul evenimentului au fost ecologizate și astfel înfrumusețate mai multe zone din localitate. 

Acțiunea de curățenie comunitară organizată de Primăria Comunei Turulung în cadrul proiectului „Conexiune Interetnică” cu scopul de a promova un comportament responsabil față de mediu, implicând diferite generații și etnii, a ajuns la a doua ediție.
Proiectul „Conexiune Interetnică” este implementat de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Comunei Turulung și Școala Gimnazială Turulung și este derulat cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Proiectul are ca scop determinarea tinerilor romi și a actorilor locali din Turulung să-și crească capacitatea de intervenție în propria comunitate. 
În dimineața zilei de 9 noiembrie, în curtea primăriei s-au adunat 41 de persoane dornice să se implice în acțiune: elevi, pedagogi, beneficiari de ajutor social, voluntari din comunitatea romă și angajați ai Centrului comunitar „Sfântul Martin de Tours” al Organizației Caritas. 
Participanții au fost primiți de primarul comunei, Gheorghe Gyákon care i-a vorbit despre importanța organizării acestui tip de acțiuni, precum și despre nevoia unei schimbări de atitudine pe termen lung în ceea ce privește protecția mediului.
După prezentarea programului, celor prezenți au fost înmânate mănuși și saci asigurate de primărie, iar apoi, grupați pe echipe, participanții s-au deplasat în zonele desemnate. 
Datorită acțiunii de curățenie de toamnă, au fost ecologizate principalele zone ale localității: zona parcului central, a școlii, a cimitirului, a Centrului comunitar „Sfântul Martin de Tours”, precum și digul râului Tur. Următoarea campanie de curățenie comunitară organizată în cadrul proiectului va avea loc primăvara viitoare.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii