Campania națională ”Sigur acasă” a debutat la Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada octombrie 2022 – ianuarie 2023, la nivelul județului Satu Mare se desfășoară campania de prevenire a furturilor din locuințe ”#sigurACASĂ”.

Campania națională va fi implementată de către ofițerii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, în spații publice intens circulate (piețe, centre comerciale) și în cadrul unor evenimente  publice.
Urmărind creșterea gradului de conștientizare în rândul populației generale cu privire la furturile din locuințe, principalele moduri de operare și modalități eficiente de prevenire, respectiv impactul pe care acestea îl au asupra sentimentului de siguranţă în rândul populaţiei, direcțiile de acțiune ale campaniei naționale vor viza persoanele aflate în situații de risc, vulnerabile la a deveni victime ale săvârșirii  infracțiunii de furt din locuințe.
O primă activitate a polițiștilor din structura prevenire, în cadrul acestei campanii, s-a desfășurat  la  Centrul de Zi pentru Vârstnici Satu Mare, beneficiarii serviciilor oferite de instituția menționată fiind deschiși să afle cât mai multe lucruri despre acest domeniu.
Pornind de la premisa că riscul de furt este unul pe care nu trebuie să-l ignore,  polițiștii au prezentat cele mai eficiente metode de protecție a locuinței care vizează limitarea posibilităților de acces la bunurile de valoare și prelungirea timpului necesar pentru sustragerea acestora de către infractori. 
 
Măsurile preventive au rolul de a induce răufăcătorilor sentimentul că șansele de reușită sunt minime, iar riscul de a fi prinși este maxim, ceea ce constituie un factor psihologic.

 

 

 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii