davis banner

Alertă alimentară! Lămâi retrase de la comercializare din două supermarketuri din Satu Mare. Lămâile au un conținut mare de pesticide

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor a transmis un comunicat de presă prin care anunță că un lot de lămâi provenite din Turcia a fost retras de pe rafturile supermarketurile Carrefour și Profi.

Potrivit alertei alimentare, lămâile au un conținut mare de pesticide, depășind valorile admise. Clienții pot returna produsele în următoarele două săptămâni.

”Vă informăm că în urma prelevării unor probe s-a depistat o depăşire a valorilor admise de reziduuri de pesticide. Ca urmare, s-a dispus retragerea de la comercializare a următorului lot neconform al produsului LĂMÂI – TURCIA, LOT: 75416. Se dispune retragerea de la comercializare si readucerea in magazine ale produselor in periaoda 24.02.2023-17.03.2023”, se arată în comunicatul ANSVSA.

 ”PROFI acordă prioritate siguranței alimentare, motiv pentru care vă informăm că furnizorul SC ANDROS STIL SRL a inițiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la client a produselor LAMAI - ORIGINE TURCIA, lot 75416 si LAMAI PLASA 500G – TURCIA lot 75561, ca urmare a depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide.

Se recomandă persoanelor care dețin produsele descrise mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin în perioada 25.02.2023 – 17.03.2023, urmând să primească în schimb contravaloarea lor”, a transmis Profi.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii