Senat | Observatorul Naţional al Copilului, prima bază de date cu informaţii despre toţi copiii vulnerabili din România

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Senatul României a aprobat Legea prevenirii separării copilului de familie. Proiectul prevede înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului, prima bază de date cu informaţii despre toţi copiii vulnerabili din România.

Potrivit proiectului, Observatorul Naţional al Copilului va fi prima bază de date cu informaţii despre toţi copiii vulnerabili din România, iar autorităţile locale vor primi finanţarea suplimentară în funcţie de numărul copiilor înscrişi în Observator.

”Înfiinţăm la nivel local consilii comunitare consultative din care vor face parte de la medic, preot sau învăţător, până la reprezentanţi ai societăţii civile. În paralel, completăm acest noi cadru legislativ cu 150 de centre de zi pentru care punem la dispoziţia primarilor din toată ţara 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile prin PNRR.

Primăriile încă pot depune proiectele până la 10 aprilie 2023, individual sau în parteneriat cu organizaţii acreditate ca furnizori de servicii sociale. Îi asigur pe toţi primarii că suntem la dispoziţia lor pentru orice fel de întrebare şi că avem resursele necesare”, a transmis ministrul Familiei, Gabriela Firea. 

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii