Caritas a premiat voluntarii care sprijină activitatea organizației

În cadrul evenimentului „Gala voluntariatului în servicii sociale” Caritas a premiat voluntarii care sprijină activitatea organizației.
Tineri voluntari se implică cu mult entuziasm în îndeplinirea misiunii asumate de Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, și anume: în sprijinirea persoanelor aflate în nevoie, în spirit creştin, fără deosebire de rasă, sex, naţionalitate sau religie. În cadrul festivității organizate joi, Caritas i-a premiat pe acești tineri, dar și instituțiile școlare și ONG-urile cu care organizația are o colaborare strânsă în domeniul voluntariatului.
Voluntarii s-au implicat inclusiv în organizarea evenimentului: 12 elevi care studiază la Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș”, Colegiul Național „Kölcsey Ferenc”, respectiv la Liceul Reformat, și-au dedicat timpul liber pregătirii galei încă de pe la începutul lunii martie. Elevele Pop Alexandra și Dobos Irisz Barbara au acceptat provocarea de a fi prezentatoarele evenimentului.
Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare participă în calitate de partener în proiectul intitulat „Rețea regională de voluntariat în servicii sociale Bihor-Satu Mare-Sălaj (VOLO)”. În cadrul galei au fost premiate și cele 13 instituții școlare, 14 ONG-uri și 9 instituții Caritas cu care organizația a avut o colaborare strânsă în ceea ce privește implementarea proiectului VOLO.
Colaborarea cu voluntarii nu s-a încheiat după evenimentul festiv. Mulți tineri prezenți la gală și-au semnalat intenția de a sprijini în calitate de voluntari a XI-a ediție a Maratonului de Solidaritate al Caritas care va avea loc în data de 10 iunie. Festivitatea s-a încheiat cu o mini petrecere.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii