Ghid pentru familiile copiilor cu dezvoltare atipică

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Publicația poate fi descărcată gratuit de pe site-ul web al Organizației Caritas.
Cărticica, lansată în cadrul proiectului Erasmus + "Clopoţelul sună pentru toţi! - protocolul practic al intervenţiei timpurii şi al educaţiei integrate în interesul persoanelor cu dizabilităţi", a fost scrisă pentru a oferi sprijin părinților copiilor cu nevoi speciale.
În județul Satu Mare, proiectul încheiat în luna mai și-a propus ca scop integrarea în grădinițe, respectiv şcoli de masă a 10 copii cu cerințe educaționale speciale. Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare și-a asumat implementarea proiectului la nivel de județ în calitate de partener.
„Ghidul pentru familiile copiilor cu dezvoltare atipică” se bazează pe problemele întâlnite și pe experiențele acumulate în cadrul proiectului. Acesta oferă informații relevante părinților care au copii cu cerințe educaționale speciale, copii cu dizabilități sau cu boli cronice. Publicația prezintă informațiile într-un mod simplu, concis, abordând subiecte precum: constatarea problemei, oportunități oferite de intervenția timpurie, modalități de a contacta părinți cu probleme similare, posibilități de a solicita beneficii sociale, ce viitor poate avea copilul.
Pe lângă informarea corectă ghidul dorește să aducă și speranță în viața părinților. „Să pornim pe un drum nou nu este niciodată ușor, dar aceste drumuri ne rezervă cele mai multe descoperiri. N-ai idee cu câte familii fericite, cu câți părinți puternici și care te susțin te vei întâlni pe acest drum. Până într-o zi, când și tu vei face parte din cei care salută noii călători zâmbind.” – cu aceste cuvinte se încheie cărticica.
Ghidul poate fi descărcat gratuit accesând linkul: http://www.caritas-satumare.ro/cnpt-ghid
Gnandt Gabor, coordonatorul proiectului „Clopoțelul sună pentru toți” ne-a informat că ghidul va fi pus la dispoziția tuturor instituțiilor implicate în proiect și sub formă tipărită.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii