davis banner

Primarul Kereskényi Gábor a semnat actul adițional la contractul de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primarul Kereskényi Gábor a semnat actul adițional la contractul de finanțare încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației ce privește construcția podului peste Someș, zona str. Ștrandului. Ministerul dublează finanțarea pentru construcția podului, de la 82 milioane de lei la 164.15 milioane de lei. 

Astfel, se reduce cu 82 milioane de lei suma pe care Primăria Satu Mare trebuia să o asigure pentru acest proiect, Ministerul Dezvoltării suportând 80% din valoarea proiectului.  

”Municipiul Satu Mare primește astfel 164 milioane de lei pentru construcția podului, reușind să reducem cu 82 milioane de lei co-finanțarea pentru acest proiect, asigurată de la bugetul municipiului Satu Mare. În 2016 era un proiect eșuat, dar am reușit să asigurăm finanțarea necesară, să licităm investiția, să începem lucrările. Îmi amintesc câți s-au îndoit de capacitatea noastră de a demara construcția acestui pod peste Someș. Acum oamenii văd cu ochiul liber cum avansează lucrările”, a spus primarul Kereskényi Gábor. 

act aditional pod strand1

Construcția podului peste râul Someș, zona str. Ștrandului este cea mai mare investiție a municipiului Satu Mare din ultimii 30 de ani. 

”Avem un parteneriat solid cu ministrul Cseke Attila. Pentru acest proiect, dar și pentru cele care urmează să le implementăm: bazinul de înot și cele două creșe. Faptele fac diferența!”, a afirmat primarul Kereskényi Gábor.

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii