Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Malurile Someșului, transformate în zonă de promenadă cu alei, spații verzi, locuri de joacă și terenuri de sport

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a semnat astăzi contractul de finanțare pentru proiectul ”Transformarea zonei degradate malurile Someşului între cele 2 poduri în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate”.

Valoarea proiectului finanțat de Uniunea Europeană este de 8.493.748 lei, din care contribuţia proprie ce revine Primăriei Satu Mare este de 153.168, 74 lei. Proiectul va consta în remodelarea terenului şi transformarea acestuia într-o zonă de promenadă pentru sătmăreni.

  • ”Este un proiect pentru care am muncit foarte mult, a fost nevoie de foarte multe avize de la instituții și mă bucur că am reușit să semnăm contractul de finanțare. Amenajarea malului Someșului este o dorință foarte veche a administrației publice din Satu Mare și mă bucur că am reușit să obținem fonduri europene pentru acest proiect. Mulțumesc echipei din cadrul Primăriei care a muncit la acest proiect”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Obiectivul general al proiectului este reconversia şi refuncţionalizarea terenului degradat şi neutilizat din zona malurilor Someşului între cele două poduri rutiere din municipiul Satu Mare. Amenajarea peisageră a malurilor râului şi mobilarea lor cu nuclee de atracţie, oferte de agrement vor creşte substanţial atractivitatea acestui spaţiu ce se va deschide generos spre publicul larg.

proiect mal rau reabilitare 710x437

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii