Banner blato Livrare1 
banner simple shop

Biblioteca Județeană Satu Mare derulează o serie de acțiuni și evenimente

În cursul acestei săptămâni, Biblioteca Județeană Satu Mare va derula o serie de acțiuni și evenimente,
atât la sediul instituției, cât și în spațiul instituției partenere (Spitalul Județean II): terapie prin origami: marți, 24 noiembrie 2015, între orele 10,00 - 12,00, la Secția Psihiatrie cronici; atelier de dezvoltare personală despre depășirea crizelor sentimentale: joi, 26 noiembrie, ora 13,00, la sediul BJSM, Sala Multimedia, iar cu ocazia Zilei Nașionale a României, în cursul zilei de vineri, 27 noiembrie, ora 10,00, vor avea loc o serie de evenimente la sediul BJSM, Sala de lectură Gheorghe Bulgăr.Terapie prin origami la secția Psihiatrie

Biblioteca Județeană Satu Mare și Spitalul Județean Satu Mare, derulează marți, 24 noiembrie 2015, în intervalul orar 10,00-12,00, ateliere de creație prin tehnica origami, destinate pacienților internați în cadrul secției de Psihiatrie cronici, intenția organizatorilor fiind accea de a completa terapia medicală cu activități creative și reconfortante.
Inițiativa acestei activități aparține bibliotecarei Tarța Violeta, Șef serviciu relații cu publicul, care va dezvălui participanților la aceste ateliere tehnica realizării unor obiecte din hârtie specifice sărbătorilor de iarnă. Demersul ei va fi susținut de către cadrele medicale dr. Laura Cismaș și asistentele Nicoleta Marc și Andrea Barna.
Obiectele realizate vor fi valorificate în cadrul târgului de Crăciun, iar sumele obținute vor fi donate, în exclusivitate, asociației ASPROSAM, pentru a fi utilizate în scopuri terapeutice.
Biblioteca Județeană Satu Mare a donat secției Psihiatrie în jur de 50 de publicații, iar mica bibliotecă astfel constituită, care funcționează cu respectarea condițiilor de înscriere, împrumut și restituire, este foarte solicitată de către pacienții internați.
“În sfera profesioniștilor din biblioteci se afirmă, pe bună dreptate, că biblioteca este pentru oameni și unește oameni. Iată un exemplu viu, în care două instituții diferite, Biblioteca Județeană și Spitalul Județean, pun laolaltă suflet și resurse pentru a dărui bucurie unor persoane aflate în dificultate. Ne dorim ca această colaborare să fie una îndelungată, în folosul pacienților și al familiilor lor.“, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.Colocviu despre depășirea crizei sentimentale la Biblioteca Județeană Satu Mare

Biblioteca Județeană în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare și Colegiul Național “Doamna Stanca“, organizează joi, 26 noiembrie, cu începere de la ora 13,00, în Sala Multimedia, un colocviu despre depășirea situațiilor de criză sentimentală.
Au răspuns prezent invitației psihologul Romina Onanie și psihopedagogul Romina Talpoș din cadrul DGASPC Satu Mare, care vor furniza elevilor din clasele a X-a și a XI-a de la Colegiul Național “Doamna Stanca“, informații și sfaturi utile pentru depășirea situațiilor de criză sentimentală.
Specialiștii definesc starea de criză ca fiind “acea situaţie în care o persoană se confruntă cu un obstacol major ce îi blochează obiectivele de viaţă şi care nu poate fi depăşit cu ajutorul metodelor obişnuite de rezolvare a problemelor“, și tot ei apreciază faptul că “fiecare criză depăşită cu succes determină formarea unor abilităţi personale care vor fi folosite în depăşirea unor crize ulterioare. Astfel, în anumite situaţii, criza reprezintă o posibilitate de creştere şi dezvoltare“.
Evenimentul, inițiat de bibliotecarii din cadrul Secției de împrumut pentru adulți, se înscrie în seria activităților derulate sub genericul Ateliere de dezvoltare personală. În cadrul acestor ateliere, cu periodicitate lunară, destinate în principal adolescenților și tinerilor, sunt dezbătute aspecte care vizează combaterea consumului de alcool și droguri, probleme de comunicare și comportament, depășirea situațiitor de criză sentimentală, dar și alte teme, la propunerea participanților.


Ziua Națională a României, sărbătorită la Biblioteca Județeană Satu Mare

Biblioteca Județeană Satu Mare în colaborare cu Colegiul Național “Doamna Stanca“ organizează vineri, 27 noiembrie 2015, cu începere de la ora 1000, la Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr“, manifestarea intitulată “1 Decembrie, Ziua tuturor românilor“.
Principalele obiective ale activității vizează cultivarea sentimentului de apartenență la Țară și Națiune, promovarea simbolurilor naționale (Imn, Drapel, Stemă), stimularea unei atitudini pozitive faţă de simbolurile naționale și perceperea bibliotecii de către participanți ca spaţiu al dialogului şi al afirmării.
Fiecare naţiune, fiecare ţară din constelaţia politică a lumii îşi are propriile momente de strălucire istorică pe care le rememorează ca elemente de reper şi idealuri sacre din generaţie în generaţie. Națiunea română a sfinţit în calendarul propriu ziua când, toţi membrii ei, au devenit cetăţeni ai aceleiaşi ţări, după o dezbinare seculară. Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale este opera istorică a întregii naţiuni române. Aceasta este, pe scurt, lecția de istorie pe care dorim să o transmitem participanților la evenimentul "1 Decembrie, Ziua tuturor românilor.", a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.
Programul manifestării va cuprinde intonarea Imnului de stat al României, moment de reculegere pentru eroii neamului, discursuri și cuvinte de salut din partea organizatorilor, oficialităților și a invitaților, prezentări și expoziții tematice despre Marea Unire și Revoluția din decembrie 1989, urmate de prelegeri ale elevilor de la Colegiul Național “Doamna Stanca“ despre Vasile Lucaciu, ocrotitorul prestigioasei instituții de învățământ.
La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor administrației publice județene și locale, ai instituțiilor de învățământ din sistemul public și ai instituțiilor de cultură, partenerii media, publicul larg.

Lasă un comentariu

cbasatumare

Banner Livrare22

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii