Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 14 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 212

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 4 in /home/smnews/public_html/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 213

Concursul de creație, recitare și interpretare: ”Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu” - ediția a X-a

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Catedra de limba și literatura română din cadrul Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare organizează cea de-a X-a ediție a Concursului de creație, recitare și interpretare ”Darul ce ni s-a făcut prin Eminescu”

Manifestarea cultural-artistică se  adresează elevilor și profesorilor. Își propune să promoveze arta interpretativă individuală, să valorizeze limbajul literar și muzical în vederea formării și modelării personalității elevilor, să stimuleze gândirea critică și să încurajeze performanța artistică, având ca sursă de inspirație și reper creația lui Mihai Eminescu. 

SECȚIUNILE CONCURSULUI: 

Secțiunea I. ”Gând purtat de dor”: 

A. Ipostaze lirice 

B. Ipostaze muzicale

C. Ipostaze dramatice 

Secțiunea II. Glas de condei. Exerciții de admirație:

A. Proză/ Poezie 

B. Scrisori

Secțiunea III. „...pe mine Mie redă-mă!”

A. Eminescu (ÎNTRE)VEDERE și VIZIUNE (desen)

B. ”Înfășurat în manta-mi” de pixeli  (afiș)

SECȚIUNE SPECIALĂ - Pentru profesorii interesați de integrarea tehnologiei în actul educativ și de promovarea bunelor practici pentru disciplina Limbă și literatură română.

  • Crearea unei Resurse Educaționale Deschise (RED) /  materialelor de învățare multimedia 
  • Realizarea unei fișe de prezentare pentru o activitate de învățare, utilizând suport vizual, un spot video, o secvență de film, o aplicație resursă etc. 

IMPORTANT: 

  • Data limită de trimitere a materialelor este 7 ianuarie 2022.
  • Nu se percep taxe de participare sau alte contribuții financiare. 
  • Încheierea de parteneriate educaționale. 
  • Înscrierea la concurs se va face pe baza  formularului electronic, pe care organizatorii îl vor trimite pe email celor care își exprimă intenția de a participa, lăsând adresa de email la anunț. 
  • Informații complete în Regulamentul concursului.

Parteneri: 

Concursul pune împreună, în interiorul unor structuri de parteneriat, instituții de învățământ, de cultură și administrative din județul Satu Mare (Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, Biblioteca Județeană Satu Mare, Casa Corpului Didactic ”Dariu Pop” Satu Mare, Teatrul de Nord Satu Mare, Filarmonica ”Dinu Lipatti” Satu Mare, Centrul Județean pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale Satu Mare) și din alte județe din țară. 

Date de contact:

E-mail concurs: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Persoană de contact: prof.dr. Diana Petrovai, telefon: 0745.39.3873;

COLEGIUL NAȚIONAL ”MIHAI EMINESCU” Satu Mare;

Str. Mihai Eminescu nr. 5, cod 440014, localitatea Satu Mare, județul Satu Mare; 

Telefon: 0261-768855, 0361-401.077, 0361-401.078;

ECHIPA DE PROIECT:

Coordonatori/ inițiatori concurs Director, prof. dr. Natalia BOLOȘ și prof. dr. Diana PETROVAI; 

Membri în echipa de proiect

  • prof. Carmen BRATOSIN 
  • prof. dr. Georgeta COZMA
  • prof. Delia SEICEAN

2 comentarii

Lasă un comentariu

cba

centrulgmzamfirescu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii